1987
DOI: 10.1177/019263658707150323
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Public Attitudes Toward Public Schools: Local vs. National

Abstract: The annual Gallup Poll reveals what the public thinks about national education issues. But should these results be used to set local policy? Perhaps a local survey is the answer. The author describes how he did this in 1986.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

1988
1988
2004
2004

Publication Types

Select...
2
1

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…According to a recent survey, participants representing Sweden, Norway, Denmark, Iceland and Finland generally hold quite positive views about the educational system, and Finns' confidence in their educational system has turned out be stronger than in any of the other Nordic countries (Nordisk Skolbarometer, 2001). The survey also revealed that parents' evaluations of the schools were more favourable than those made by the general public -a difference that has frequently been observed in other countries as well (e.g., Boschee, 1987;Elam & Gallup, 1989).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 59%
“…According to a recent survey, participants representing Sweden, Norway, Denmark, Iceland and Finland generally hold quite positive views about the educational system, and Finns' confidence in their educational system has turned out be stronger than in any of the other Nordic countries (Nordisk Skolbarometer, 2001). The survey also revealed that parents' evaluations of the schools were more favourable than those made by the general public -a difference that has frequently been observed in other countries as well (e.g., Boschee, 1987;Elam & Gallup, 1989).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 59%
“…Εάν οι γονείς είναι ικανοποιημένοι με το σχολείο των παιδιών τους, είναι πιθανότερο να κρατήσουν τα παιδιά τους εκεί και να στείλουν και τα άλλα παιδιά τους να φοιτήσουν στο ίδιο σχολείο. Οι γονείς είναι επίσης πιθανό να ενημερώσουν τους άλλους γονείς για τη θετική τους εμπειρία, η οποία επηρεάζει θετικά τη φήμη του σχολείου(Friedman κ.ά., 2006).Συνολικά, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι στις περισσότερες χώρες οι γονείς είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τα σχολεία των παιδιών τους (και τα επίπεδα ικανοποίησής τους είναι υψηλότερα από ό, τι θα περίμενε το ευρύ κοινό)(Boschee, 1987;Elam & Gallup, 1989; Finnigan κ.ά., 2004;Hampden-Thompson & Galindo, 2017; Christos Koutsampelas κ.ά., 2019; Ofsted, 2005; Räty κ.ά., 2004;Räty & Kasanen, 2007;Tuck, 1995). Ωστόσο, το επίπεδο ικανοποίησης συνδέεται με μια σειρά διαφορετικών παραγόντων, οι οποίοι παρουσιάζονται στο εννοιολογικό πρότυπο της ικανοποίησης των γονέων, στην Εικόνα 3, και το οποίο προέρχεται από την εργασία τωνFriedman, Bobrowski, & Geraci (2006) όπου συνδύασαν την υπάρχουσα βιβλιογραφία με τα ευρήματα της δικιάς τους έρευνας.Tο μοντέλο αυτό, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και από μεταγενέστερες μελέτες(Badri κ.ά., 2010;Badri & Mohaidat, 2014;Borooah & Mangan, 2011; Friedman κ.ά., 2007), υποδεικνύει ότι οι γονείς αξιολογούν το σχολείο των παιδιών τους με βάση μια σειρά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, του διευθυντή, του προγράμματος σπουδών, της τεχνολογίας, των εγκαταστάσεων, της συμμετοχής, των μεταφορών και του προϋπολογισμού.Αυτά τα κριτήρια μπορούν να επηρεάσουν την ικανοποίηση των γονέων για τα σχολεία των παιδιών τους, ενώ τα χαρακτηριστικά των ίδιων των γονέωνόπως το φύλο, η εθνικότητα και η μόρφωσημπορούν να επηρεάσουν τη βαρύτητα που έχουν αυτά τα κριτήρια στο επίπεδο της γονικής ικανοποίησης.Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της σχετικής βιβλιογραφίας θα μπορούσαν να εξαχθούν τα ακόλουθα συμπεράσματα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι παραπάνω κατηγορίες παραγόντων επηρεάζουν τη γονική ικανοποίηση.Σχεδόν ομόφωνα όλες οι μελέτες παρουσιάζουν την ίδια εικόνα όσον αφορά το ρόλο των γονικών χαρακτηριστικών.…”
unclassified