2020
DOI: 10.38009/ekimad.780928
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sağlık Çalışanlarında Teknostres: Bir Özel Hastane Örneği

Abstract: Stres, günümüzde hemen her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de karşı karşıya kalınan bir sorundur. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki dönüşüm ile, sağlık çalışanları da örgütsel, çevresel ve kişisel nedenlerle stres yaratan unsurlarından etkilenmektedir. Bu stres kaynaklarından bir tanesi de teknolojiden kaynaklanan teknostres kavramıdır. Teknostres, bireylerin yeni teknolojilere adaptasyon sürecinde yaşadıkları stres olarak tanımlanabilir. Bu araştırmanın amacı; özel bir hastanede görev yapan 159 sağl… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(3 citation statements)
references
References 29 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Bu kapsamda çarpıklık ve basıklık değerlerinin +1 ile -1 arasında dağıldığı tespit edilmiştir. 29 30 Araştırma bulguları bu kapsamda yapılan diğer çalışmalarla da uyumlu olduğu görülmektedir. 24,31,32 Tablo 2'de teknoloji kabul ölçeğinin ortalamasının ise 3,97, alt boyutlarında ise yüksek ortalamanın algılanan kullanım yararı (x̄=4,12) olduğu görülmektedir.…”
Section: Materyal Ve Metot Araştırmanın Tanıtımıunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Bu kapsamda çarpıklık ve basıklık değerlerinin +1 ile -1 arasında dağıldığı tespit edilmiştir. 29 30 Araştırma bulguları bu kapsamda yapılan diğer çalışmalarla da uyumlu olduğu görülmektedir. 24,31,32 Tablo 2'de teknoloji kabul ölçeğinin ortalamasının ise 3,97, alt boyutlarında ise yüksek ortalamanın algılanan kullanım yararı (x̄=4,12) olduğu görülmektedir.…”
Section: Materyal Ve Metot Araştırmanın Tanıtımıunclassified
“…Tablo 3'te görüldüğü üzere kullanıcıların teknoloji kabul düzeylerinin yaş gruplarına (F=5,604; p<0,05) göre farklılık gösterdiği saptanmıştır. 30 Araştırmanın H31 hipotezi "Tekno-aşırı yükün algılanan kullanım kolaylığı üzerinde negatif etkisi vardır" şeklinde oluşturulmuş olup algılanan kullanım kolaylığı üzerinde tekno-aşırı yükün (β= 0,308, p<0,05) pozitif yönlü ve anlamlı etkisi saptandığından H31 hipotezi kabul edilmemiştir.…”
Section: Güvenilirlik Analizine İlişkin Bulgularunclassified
“…Studies have shown that nurses commonly experience moderate technostress (Kopuz & Aydın, 2020;Mahdian et al, 2017;Özer et al, 2022). In one study, it was noted that nurses working in departments with high technology utilization, such as intensive care units, experience more technostress compared to healthcare professionals in other departments (Çoban, 2019).…”
Section: Extended Abstractmentioning
confidence: 99%