2022
DOI: 10.26450/jshsr.3385
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sinif Öğretmenleri̇ni̇n Eği̇ti̇m İnançlarinin Ve Öğreti̇m Programina Bağliliklarinin İncelenmesi̇

Abstract: Bu araştırmanın genel amacı, sınıf öğretmenlerinin eğitim inançlarını ve öğretim programına bağlılıklarını çeşitli değişkenler açısından incelemek ve aralarındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Gaziantep ili merkezinde görev yapan sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise bu evrenden kolay ulaşılabilir örnekleme yoluyla seçilen 300 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2024
2024
2024
2024

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(4 citation statements)
references
References 33 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…Regarding the dimensions, the highest mean is observed in the Participant Response sub-dimension. In the literature, studies supporting this result of the study (Burul, 2018;Can, 2020;Çavuşoğlu, 2022;Zöğ, 2022) were also found. In addition, many studies (Arslan et al, 2014;Dinç & Doğan, 2010;Kamber et al, 2011) found that teachers had positive opinions about the structure and implementation of the curriculum.…”
Section: Discussion Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 58%
See 1 more Smart Citation
“…Regarding the dimensions, the highest mean is observed in the Participant Response sub-dimension. In the literature, studies supporting this result of the study (Burul, 2018;Can, 2020;Çavuşoğlu, 2022;Zöğ, 2022) were also found. In addition, many studies (Arslan et al, 2014;Dinç & Doğan, 2010;Kamber et al, 2011) found that teachers had positive opinions about the structure and implementation of the curriculum.…”
Section: Discussion Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 58%
“…In the literature, studies supporting this research result (Aşçı & Yıldırım, 2020;Karakuyu & Oğuz, 2021) were found. In addition, there are various studies (Baş & Şentürk, 2019;Berkant & Can, 2022;Can, 2020;Çavuşoğlu, 2022;Gürbüz, 2020;Gürbüz, 2021;Zöğ, 2022) that found a significant difference between teachers' fidelity to the curriculum and their seniority. In addition, there is a study (Sakallıoğlu & Özüdoğru, 2022) in the literature that reaches results that contradict this result of the research.…”
Section: Discussion Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 99%
“…Araştırmamızın sonucu ile tutarlı olan çalışmalara Akpınar ve Aydın (2007); Tekbıyık ve Akdeniz (2008); Kenan ve Özmen (2010); Çelik-Şen ve Şahin -Taşkın (2010) ile Öztürk'ün (2012) çalışmalarını örnek olarak verebiliriz. Yine Burul (2018), Gürbüz (2020), Can (2020) ve Yılmaz (2021) da ortaya koydukları araştırmalarda öğretmenlerin öğretim programına bağlılık düzeylerini yüksek bulmuşlardır. Aslan ve Erden (2020) ise ortaokul öğretmenlerinin öğretim programına bağlılık düzeylerinin yüksek olduğunu ifade etmişlerdir.…”
Section: Bulgularunclassified
“…Mevcut araştırmamızda ilköğretim öğretmenlerinin öğretim programına bağlılık düzeylerinin cinsiyet değişkeni açısından farklılık göstermediği bulunmuştur. Benzer şekilde Burul (2018), Karadağ Çaydaşi (2019, Aslan ve Erden (2020), Gürbüz (2020), Aşçı ve Yıldırım (2020), Can (2020) ile Yılmaz (2021) araştırmalarında aynı sonuca ulaşmışlardır. Ayrıca alanyazında cinsiyet değişkeni açısından öğretmenlerin öğretim programına bağlılık düzeylerinin değişiklik gösterdiğine dair herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.…”
Section: Bulgularunclassified