2015
DOI: 10.16916/aded.62688
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sınıf Tahtalarının Etkili Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

Abstract: ÖzSınıflardaki tahtalar 19. yüzyıldan beri kullanılarak bir öğretim sembolü hâlini almıştır. Zamanla tozlu tebeşir yerini renkli ve tozsuz tebeşirlere, kara tahta yeşil tahtaya, sonrasında beyaz tahtaya ve mürekkepli renkli kalemlere dönüşmüştür. Günümüzde ise teknolojinin yoğun gelişimi nedeniyle etkileşimli elektronik tahtalar (dijital beyaz tahta, e-tahta, akıllı tahta, interaktif tahta, vb.) yaygınlaşmaya devam etmektedir. Türkiye'de FATİH projesi kapsamında sınıflardaki yazı tahtaların yerine kurulan ve ü… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(5 citation statements)
references
References 6 publications
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…In both types of school, the teacher is generally drawn as the person presenting the subject. When the literatüre was examined, it was revealed that the teacher focused on presenting the subject (Baltürk, 2006;Bayındır & Arıcı, 2015;Duru, 2017;Şahin Akyüz, 2016;Tatar & Ceyhan, 2018;Tezci, Dilekli, Yıldırım, Kervan, & Mehmeti, 2017). Image of the person presenting the subject was followed by the images of the interactive person and the person who directed the learning.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…In both types of school, the teacher is generally drawn as the person presenting the subject. When the literatüre was examined, it was revealed that the teacher focused on presenting the subject (Baltürk, 2006;Bayındır & Arıcı, 2015;Duru, 2017;Şahin Akyüz, 2016;Tatar & Ceyhan, 2018;Tezci, Dilekli, Yıldırım, Kervan, & Mehmeti, 2017). Image of the person presenting the subject was followed by the images of the interactive person and the person who directed the learning.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…In the research, drawing the teacher as the person presenting the subject in general, drawing the role of the teacher as the instructor, secondly drawing the role of the learner as an interactive person, and drawing the role of the learner as the third person directing the learning may also be a reflection of the guide role of teacher. It has been determined in the literature that teachers use the board frequently (Bayındır & Arıcı, 2015). However, it has been revealed that only one student per school sees the teacher as the record holder.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Öğrenciler kendi eğitim hayatlarında ders kitabı ile yoğunluklu ya da tek öğretim materyali olarak ilişki içinde olduklarından böyle bir algıya sahip olmaları doğaldır. Arseven, Şahin ve Kılıç (2016), Şahin (2014), Bayındır ve Arıcı (2015) ve Sezer (2017) tarafından yapılan araştırmalarda öğretmenlerin büyük bir kısmının öğrenme materyali olarak ders kitabı ve yazı tahtasını kullandıkları belirlenmiştir. Hâlbuki etkili materyal kullanımı öğrencilerin öğrenmelerinde oldukça önemli etkiye sahiptir.…”
Section: Tartişma Sonuç Ve öNeri̇lerunclassified
“…Bu nedenle öğretmenler akıllı tahta kullanımını kolay buluyor olabilir. Araştırma sonuçları da öğretmenlerin akıllı tahta kullanma becerilerinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor (Kaya, 2019;Bayındır ve Arıcı, 2015). Benzer şekilde Karimzadeh ve ark.…”
Section: Tartişma Sonuç Ve öNeri̇lerunclassified
“…Bu nedenle öğretmenler akıllı tahta kullanımını kolay buluyor olabilir. Araştırma sonuçları da öğretmenlerin akıllı tahta kullanma becerilerinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor (Kaya, 2019;Bayındır ve Arıcı, 2015 Fiyat değerinin, bu çalışmada davranışsal niyet üzerine anlamlı bir etkisinin olduğu tespit edildi. Davranışsal niyet üzerine etki açısından dördüncü sıradadır.…”
Section: Tartişma Sonuç Ve öNeri̇lerunclassified