2016
DOI: 10.14738/assrj.31.1748
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Social Studies Teachers’ Conceptualizations and Practices of Democracy in Upper Classes in Primary Schools in Botswana

Abstract: The) purpose) of) this) study) was) to) interrogate) the) social) studies) teachers') conceptualizations)and)practices)on)democracy)in)upper)classes)in)primary)schools)in) Botswana.) The) study) was) undertaken) in) upper) classes) in) six) primary) schools) in) Botswana)for)a)period)of)three)months.))The)theoretical)underpinnings)of)my)study)are) based) on) what) Asante) (2010)) refers) to) as) Afrocentricity,) which) basically) focuses) on) relocating) the) African) people) historically,) socially,) economic… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2016
2016
2022
2022

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(4 citation statements)
references
References 0 publications
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…Araştırmanın bir diğer bulgusu da, öğretmenlerin Sosyal Bilgiler öğretimi içerisinde yetiştirilmesi amaçlanan vatandaş profilini tanımlarken ulusal öğelere değinip, tanımlarında küresel boyutlara yer vermedikleridir. Mhlauli (2010) de yaptığı araştırmada öğretmenlerin vatandaşlık kavramını ulusal öğelerle anlamlandırdıklarına, topluma karşı sorumluluklar, toplumsal değerleri sahiplenme ve yüceltme gibi boyutları öne çıkararak küresel boyutta bir vatandaşlık tanımı yapamadıklarına dikkat çekmiştir. Diğer yandan, Evans (2004) yaptığı çalışmada, öğretmenlerin, vatandaşlık eğitiminin amaçlarının ulusal öğelerin yanında küresel öğeleri de barındırması gerektiğini düşündüklerini ve hak ve sorumluluk, toplumsal katılım, güncel bilgiler gibi konuları ulusal ve küresel açılardan ele aldıklarını tespit etmiştir.…”
Section: Sonuç Tartişma Ve öNeri̇lerunclassified
“…Araştırmanın bir diğer bulgusu da, öğretmenlerin Sosyal Bilgiler öğretimi içerisinde yetiştirilmesi amaçlanan vatandaş profilini tanımlarken ulusal öğelere değinip, tanımlarında küresel boyutlara yer vermedikleridir. Mhlauli (2010) de yaptığı araştırmada öğretmenlerin vatandaşlık kavramını ulusal öğelerle anlamlandırdıklarına, topluma karşı sorumluluklar, toplumsal değerleri sahiplenme ve yüceltme gibi boyutları öne çıkararak küresel boyutta bir vatandaşlık tanımı yapamadıklarına dikkat çekmiştir. Diğer yandan, Evans (2004) yaptığı çalışmada, öğretmenlerin, vatandaşlık eğitiminin amaçlarının ulusal öğelerin yanında küresel öğeleri de barındırması gerektiğini düşündüklerini ve hak ve sorumluluk, toplumsal katılım, güncel bilgiler gibi konuları ulusal ve küresel açılardan ele aldıklarını tespit etmiştir.…”
Section: Sonuç Tartişma Ve öNeri̇lerunclassified
“…Several studies on teachers' pedagogical knowledge reported that teachers often demonstrate an understanding of the underlying principle but failed on its implementation (Buckler, 2011;Dembele & Lefoka, 2007;Leczel et al, 2005;Levinson, 2004;and Mhlauli, 2010). Likewise, this study cued on the recommendation of Boddy et al (2013) to assess teachers' pedagogical knowledge and compare it with their practice.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 86%
“…A child belonged to the community and any parent could discipline a child if they saw him/her doing anything perceived to be against the societal norms. 11 Similarly, the new curriculum emphasizes parental engagement in learners' education. According to the guidelines on parental empowerment and engagement 7 parental engagement is the active participation of parents in their children's learning and holistic development in collaboration with teachers and other stakeholders.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%