2018
DOI: 10.24010/soid.443504
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sosyal Medyanın Turizm ve Turist Tercihlerine Etkisi: Kars-Doğu Ekspresi Örneği

Abstract: İnternet tabanlı sosyal medya platformları, gündelik yaşamın önemli bir unsuru haline gelmiştir. Sosyal medyadaki ticari reklamlar, gruplar ve/veya kişisel sayfalar, insanların hayatında kararlarını da etkileyen önemli bir güce sahiptir. Çalışmada, bu etkinin turizm boyutu dikkate alınmış; turistlerin karar alma süreçlerinde sosyal medyayı ne ölçüde kullandıkları ve ondan nasıl etkilendikleri incelenmiştir. Bu kapsamda sosyal medya etkisi spesifik olarak, son dönemde hakkında özellikle sosyal medyada yoğun pay… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
3
0
4

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 19 publications
(7 citation statements)
references
References 12 publications
0
3
0
4
Order By: Relevance
“…In another study, Doğan et al (2018) aimed to examine the extent to which tourists used social media in their decision-making processes and how they were affected by social media. In the study conducted on the tourists visiting Kars by using the Eastern Express Train operating between Ankara and Kars, it was concluded that social media had an impact on travel preferences and decisions in the context of the Kars Eastern Express case study.…”
Section: Related Studiesmentioning
confidence: 99%
“…In another study, Doğan et al (2018) aimed to examine the extent to which tourists used social media in their decision-making processes and how they were affected by social media. In the study conducted on the tourists visiting Kars by using the Eastern Express Train operating between Ankara and Kars, it was concluded that social media had an impact on travel preferences and decisions in the context of the Kars Eastern Express case study.…”
Section: Related Studiesmentioning
confidence: 99%
“…Ulaşım araçlarının oldukça sık kullanımı, internetinde oldukça yaygın kullanımıyla insanlar için seyahat etmek artık bir ihtiyaç halini almaya başlamıştır. Gerçekleştirilen seyahatlerin nitelikleri insanların refah düzeylerine bağlı kalarak ve sosyal medya platformlarının da yaygın kullanımına göre yeniden şekillenmiştir ve değişen koşullara göre de değişime devam etmektedir (Doğan, Pekiner ve Karaca, 2018). Seyahat edilen bölgelerde, turistlerin özellikle sık sık ziyaret amaçlı tercih ettikleri yerlerin tarihi mekanlar ve kültürel zenginliği olan mekanlar olduğu bilinmektedir.…”
Section: Kavramsal çEvreunclassified
“…Geçmiş dönemlerde yıl içerisinde ortalama 20 bin kişinin seyahat ettiği tren hattı popülerlik kazanmasıyla birlikte 2017 senesinde 3190 bin 202 kişi, 2018 senesinde ise 436.755 kişinin seyahat ettiği popüler bir ulaşım aracı boyutuna gelmiştir (Soylu, Ceylan,ve Özdipçiner, 2019). Kars'a Doğu Ekspresiyle seyahat ederek giden turistlerin bölgede tur, gezi gibi pek çok aktiviteye katılarak tatillerini geçirdiği ve bu turistlerin bölge turizmine önemli oranda katkı sağladığı görülmektedir (Doğan ve Pekiner, 2018).…”
Section: Kavramsal çErçeve 21 Turizm Destinasyonu Olarak Karsunclassified