2021
DOI: 10.30798/makuiibf.790072
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Strateji̇k Li̇derli̇k İle Örgütsel Çevi̇kli̇k Arasindaki̇ İli̇şki̇de Örgütsel İleti̇şi̇mi̇n Araci Rolü

Abstract: Günümüzde hızlı değişimin yarattığı belirsizlik ilk önce üretim sistemlerinde etkisini göstermiştir. Seri ve yalın üretim yapan örgütlerin, yaşanan bu hızlı değişime cevap vermekte gecikmeleri onları dezavanatjlı bir hale sokmuştur. Günümüzde öngörülemeyen değişimler, iş ortamında eşi benzeri görülmemiş tehditler ve belirsizlik ortamında örgütlerin klasik yöntemlerle bu sorunlarla başa çıkması oldukça zorlaşmıştır. Bu nedenlerden dolayı ortaya çıkan örgütsel çeviklik konusu örgütlerin hayatta kalması açısından… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(2 citation statements)
references
References 19 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Özellikle dijital liderliğin yenilikçi iş davranışları üzerindeki etkisi ve inovasyonla ilişkisinin araştırıldığı ve bu kavramlar arasında olumlu ilişkilerin varlığının ortaya çıkarıldığı çalışmalar (Erhan vd., 2022;Mihardjo vd., 2019a;Mihardjo vd., 2019b;Wasono & Furinto, 2018) mevcuttur. Ayrıca liderlik tarzlarının işgücü çevikliği üzerinde etkili olabileceği (Veiseh vd., 2014;Balcı & Erbay, 2021;Çetinkaya & Akkoca, 2021), güçlendirilmiş bir liderlik tarzının çeviklik üzerinde pozitif etkisi olduğu (Saputra, 2022), aynı şekilde bilgi ve iletişim teknolojilerinin çeviklik ile pozitif ilişkili olduğu (İşcan & Karabey, 2006;Richardson vd., 2014;Zain vd., 2005;Panda & Rath, 2016), ve çevik çalışanlara sahip organizasyonların yenilik yapmaya daha meyilli olduğu (Franco & Landini, 2022) görülmektedir. Bu kapsamda oluşturulan hipotezler aşağıdaki gibidir: H1: Dijital liderlik algısı çalışanların bireysel yenilikçiliğini pozitif yönde ve anlamlı olarak etkilemektedir.…”
Section: Teori̇k çErçeve Ve Hi̇potezleri̇n Geli̇şti̇ri̇lmesi̇unclassified
“…Özellikle dijital liderliğin yenilikçi iş davranışları üzerindeki etkisi ve inovasyonla ilişkisinin araştırıldığı ve bu kavramlar arasında olumlu ilişkilerin varlığının ortaya çıkarıldığı çalışmalar (Erhan vd., 2022;Mihardjo vd., 2019a;Mihardjo vd., 2019b;Wasono & Furinto, 2018) mevcuttur. Ayrıca liderlik tarzlarının işgücü çevikliği üzerinde etkili olabileceği (Veiseh vd., 2014;Balcı & Erbay, 2021;Çetinkaya & Akkoca, 2021), güçlendirilmiş bir liderlik tarzının çeviklik üzerinde pozitif etkisi olduğu (Saputra, 2022), aynı şekilde bilgi ve iletişim teknolojilerinin çeviklik ile pozitif ilişkili olduğu (İşcan & Karabey, 2006;Richardson vd., 2014;Zain vd., 2005;Panda & Rath, 2016), ve çevik çalışanlara sahip organizasyonların yenilik yapmaya daha meyilli olduğu (Franco & Landini, 2022) görülmektedir. Bu kapsamda oluşturulan hipotezler aşağıdaki gibidir: H1: Dijital liderlik algısı çalışanların bireysel yenilikçiliğini pozitif yönde ve anlamlı olarak etkilemektedir.…”
Section: Teori̇k çErçeve Ve Hi̇potezleri̇n Geli̇şti̇ri̇lmesi̇unclassified
“…The analysis results showed that the dimensions of social capital (structural, relational, and cognitive) positively impact the dimensions of strategic agility (technology capability, organizational learning, collaborative innovation, and internal alignment). Çetinkaya and Akkoca (2021) focused on the examination of the mediating effect of organizational communication on the link between strategic leadership and organizational agility. 482 employees working for various private sectors in Kırşehir were surveyed.…”
Section: Literature Review Digitization-digitalization-digital Transformationmentioning
confidence: 99%