2015
DOI: 10.4328/jcam.1935
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Suturless Thyroidectomy

Abstract: ÖzetAmaç: Bu klinik çalışmanın amacı, Harmonik Scalpel (HS) ile yapılan sütürsüz tiroidektomileri konvansiyonel tiroidektomilerle evrensel parametreler açısın-dan karşılaştırmaktır. Gereç ve Yöntem: Bu prospektif randomize çalışma total tiroidektomi uygulanan 929 hasta üzerinde yapıldı. Hastalar randomize olarak 2 gruba ayrıldı. Grup I 461 hasta içeriyordu ve bu hastalara harmonic scalpel ile total tiroidektomi uygulandı. Grup II ise 468 hastadan oluşuyordu ve onlarada konvansiyonel tiroidektomi uygulandı. Bul… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2019
2019
2019
2019

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(1 citation statement)
references
References 9 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…A summary of study characteristics and collected baseline patient variables can be found in Tables 1 and 2 , respectively. 6,8,9,14-33…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…A summary of study characteristics and collected baseline patient variables can be found in Tables 1 and 2 , respectively. 6,8,9,14-33…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%