2022
DOI: 10.52597/buje.1125141
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Teacher Burnout in Extraordinary Conditions: An Investigation Regarding the Covid-19 Process

Abstract: Bu çalışmada 125 öğretmenin Covid-19 pandemisi sürecinde tükenmişlik deneyimlerine ilişkin görüşleri incelenmiştir. Karma yöntem yaklaşımının kullanıldığı araştırmada nicel veriler Demografik Bilgi Formu ve Maslach Tükenmişlik Envanteri aracılığıyla, nitel veriler ise yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Bulgular, kadın öğretmenlerin kişisel başarı konusunda kendilerini daha yetersiz hissettiklerini ve öğretmenlerin tükenmişlik düzeylerinin branşa göre anlamlı düzeyde değiştiğini göstermiştir.… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
1
0
4

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(5 citation statements)
references
References 44 publications
0
1
0
4
Order By: Relevance
“…Pandemi sürecinde öğretmen örneklemi üzerinde yapılan çalışmalarda öğretmenlerin bu süreçte psikolojik, sosyal, ailevi ve mesleki açıdan pek çok güçlük yaşadığı ortaya koyulmuştur (Battal & Koşar, 2021;Çakir & Cömert, 2021;Kapçak & Sakiz, 2022;Uçar, 2021). Bu doğrultuda öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını ve iyi oluşlarını koruması için zorluklarla baş edebilmesi gerekmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
See 3 more Smart Citations
“…Pandemi sürecinde öğretmen örneklemi üzerinde yapılan çalışmalarda öğretmenlerin bu süreçte psikolojik, sosyal, ailevi ve mesleki açıdan pek çok güçlük yaşadığı ortaya koyulmuştur (Battal & Koşar, 2021;Çakir & Cömert, 2021;Kapçak & Sakiz, 2022;Uçar, 2021). Bu doğrultuda öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını ve iyi oluşlarını koruması için zorluklarla baş edebilmesi gerekmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Öğretmenler mesleki uygulamalarında karşılaştığı güçlükler ve yeni olanaklara uyum sağlamaya çalışırken yeni mesleki gelişim fırsatlarının da oluştuğunu bildirmektedir. Dolayısıyla öğretmenler bazı alanlarda kişisel gelişimlerini artırma fırsatı bulduklarını vurgulamıştır (Kapçak & Sakiz, 2022). Bu sonuçlar öğretmenlerin sosyal, psikolojik ve mesleki anlamda geliştiğine işaret etmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
See 2 more Smart Citations
“…There are also research results showing that male teacher candidates have better digital literacy levels than female teachers (Ata & Yildirim, 2019;Ozerbas & Kuralbayeva, 2018;Yontar, 2019;Zhou, 2014). In their study, Kapcak and Sakiz (2022) concluded that age, gender and professional seniority variables play a role in closely following the technological development of teachers while performing their profession. In addition to the differences between teachers, the school's resources, students' access to and proficiency in using digital tools, the socioeconomic profile of the school and the students significantly affect how teachers spend the distance education process (OECD, 2020).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 98%