2014
DOI: 10.17214/aot.53727
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Termal siklusun indirekt kompozit rezin materyallerinin renk stabilitesi üzerine etkisi

Abstract: GİRİŞSeramik ve direkt kompozit rezinlere alternatif olarak geliştirilen ikinci jenerasyon indirekt kompozit rezinler, kompozit ve seramik teknolojilerinin hibridizasyonu olarak tanıtılsa da, gerçekte bu materyaller, farklı doldurucular içeren bir kompozit rezin matriksten oluşmak-tadır.1,2 Geleneksel direkt ve indirekt kompozit rezinlere göre, rezin matriksdeki değişikliklere ilave olarak, yük-sek oranda inorganik seramik doldurucu içermektedirler. Seramik restorasyonlar, teknik hassasiyet ve zaman alıcı yapı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2015
2015
2021
2021

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 26 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…Also, the color stability of some indirect composites by thermal cycle was evaluated and stated that the obtained color change values above clinically acceptable values were found in all composite resins. 41 In this study, direct composite resin (GrandioSO) showed statistically less color change than indirect composites. These results were surprising as indirect composites were generally thought to have better color stability due to their higher conversion degree.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 59%
“…Also, the color stability of some indirect composites by thermal cycle was evaluated and stated that the obtained color change values above clinically acceptable values were found in all composite resins. 41 In this study, direct composite resin (GrandioSO) showed statistically less color change than indirect composites. These results were surprising as indirect composites were generally thought to have better color stability due to their higher conversion degree.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 59%
“…Geleneksel kompozit rezinlerle kıyaslandığında seromer esaslı kompozitler daha homojen yapıdadırlar. Daha az polimerizasyon büzülmesine ve daha yüksek aşınma direncine sahip olan seromerler, daha iyi renk stabilitesi ve daha estetik görünüm özelliklerine sahiptirler (6,7). Seramiklerle kıyaslandıklarında ise, seromerlerin okluzal yükleri daha iyi absorbe edebilme, karşıt doğal dişlerde daha az aşınmaya yol açma, daha kolay tamir edilebilme, daha düşük maliyet, ideal kontur ve morfolojiyi daha kolay sağlayabilme ve optimal estetik gibi avantajları vardır (5).…”
Section: Introductionunclassified
“…Seromerler bruksizm gibi parafonksiyonel alışkanlıklara sahip veya periodontal desteğin yetersiz olduğu bireylerde gerilim kırıcı özellikleri nedeni ile seramik sistemlere iyi bir alternatiftir (7,9,10). Klinik uygulamalarda inleyonley restorasyonlar, laminate veneer restorasyonlar, metal destekli sabit restorasyonlar, implant destekli restorasyonlar, hareketli protezlerde faset yapımı, estetik tamir işlemleri, hibrit protezler, yumuşak doku kaybının fazla olduğu implant destekli protezlerde, gingival doku kaybını gidererek estetiğin sağlanmasında kullanılmaktadırlar (5,6). Seromerlerin dezavantajları arasında ise renklenmeye yatkınlık, yüzey özelliklerinin zamanla bozulabilmesi ve aşınma dirençlerinin daha düşük olması sayılabilir (5).…”
Section: Introductionunclassified
“…Bu çalıĢmalarda genellikle, dental restoratif materyallerin doğal ortamda uzun vadede maruz kaldıkları değiĢikliklerin, laboratuvar ortamında kısa sürede belirlenmesi amacıyla uygulanan yaĢlandırma prosedürlerinin 3 ; yüzey pürüzlülüğü, renk stabilitesi, bağlantı dayanımı gibi çeĢitli faktörler üzerindeki etkileri karĢılaĢtırılmıĢ ve değerlendirilmiĢtir [4][5][6] .…”
Section: Introductionunclassified