2022
DOI: 10.35344/japss.1065162
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Impact of Electronic Word of Mouth Marketing on Regional Trust and Travel Intent in Health Tourism: A Research on Foreign Patients

Abstract: ÖZTedavi olmak ve sağlık hizmeti alma amacıyla ülke sınırlarının dışına seyahat etme anlamına gelen sağlık turizmi, son yıllarda ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayan alternatif bir turizm türü olarak ortaya çıkmıştır. Dijitalleşen dünyada insanların birbiriyle olan iletişiminde önemli bir yer tutan dijital platformlarda yapılan ürün ve hizmetlere yönelik yorumlar, tüketici davranışlarını ve kararlarını etkileyen elektronik ağızdan ağıza pazarlama olarak adlandırılmıştır. Sağlık turizminde elektronik ağızdan a… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(4 citation statements)
references
References 29 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…In the study conducted by İbiş and Batman (2018) on 131 Chinese tourists, no significant difference was found between gender and education demographic variables and regional trust. In the study conducted by Kılınç and Koçarslan (2022) with 286 tourist patients, no significant difference was found between regional trust, gender and educational status, while a significant difference was found with the age variable. In Abubakar's (2016) research on health tourists, a significant difference was found between gender and regional trust.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 83%
“…In the study conducted by İbiş and Batman (2018) on 131 Chinese tourists, no significant difference was found between gender and education demographic variables and regional trust. In the study conducted by Kılınç and Koçarslan (2022) with 286 tourist patients, no significant difference was found between regional trust, gender and educational status, while a significant difference was found with the age variable. In Abubakar's (2016) research on health tourists, a significant difference was found between gender and regional trust.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 83%
“…Araştırmada veriler analizi neticesinde Türkiye güven ile seyahat etme niyetleri arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Kılınç ve Koçarslan (2022) tarafından sağlık turistleri üzerinde yapılan araştırmada da güven ile seyahat etme niyetleri arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Abubakar (2016) tarafından sağlık turistleri üzerinde yapılan araştırmada da güven ile seyahat etme niyetleri arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir.…”
Section: Tartiġmaunclassified
“…Sağlık turizminin öncelikli amaçları arasında; sağlık kurumlarında tedavi olmak için bekleme sürelerinin kısaltılması, hizmete hızlı erişilebilirlik, sağlık harcamalarının azaltılması, kaynak ve hizmet paylaşımı gibi nedenler yer almaktadır (Kılınç ve Koçarslan, 2022). Hastaların sağlık hizmeti beklentilerinin artması, ihtiyaçlarının farklılaşması ve sağlık hizmetlerinden beklentilerin çeşitlilik göstermesi ile birlikte sağlık turizminde sunulan hizmetlerin kapsam ve içerikleri daha fazla öneme sahip olmaktadır.…”
Section: Introductionunclassified