2021
DOI: 10.18009/jcer.856700
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Relationship between Mistakes and Feedbacks Encountered in Mathematics Course in the 7th Grade

Abstract: Perhaps the biggest obstacles to the effective implementation of the student-centred mathematics programs are mistakes. So it is very important to know that not every mistake is the same and that the same type of feedback cannot be used in every mistake type. In this study, firstly 870 mistakes and feedback encountered by 4 teachers in 120 hours were analysed. Then, which feedback technique was used in which type of mistake according to Türkdoğan's clarification and discussed to what degree the feedback met th… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
5

Citation Types

0
3
0
4

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

1
4

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(7 citation statements)
references
References 4 publications
0
3
0
4
Order By: Relevance
“…(2013), matematik öğretmeni adaylarının en çok not, övgü, yanlışları düzeltme şeklinde dönütler aldıklarını ama en çok da düzeltici, olumlu davranışa yönelik ve motive edici dönütler almak istediklerini belirtmişlerdir. Bu çalışmayı yürüten araştırmacıların yanlış ve dönüte yönelik tutum ölçeği geliştirme (Türkdoğan, 2020); matematik dersinde karşılaşılan yanlışlar ve geribildirimler arasındaki ilişki konularında araştırmaları bulunmaktadır (Türkdoğan ve Baki, 2021). Ayrıca yazarların matematik ve fen bilimleri eğitimcilerinin yanlışa ve dönüte dair tutumlarını inceleyen çalışmaları da bulunmaktadır (Türkdoğan ve Yıldız, 2021;Yıldız vd., 2023).…”
Section: Introductionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…(2013), matematik öğretmeni adaylarının en çok not, övgü, yanlışları düzeltme şeklinde dönütler aldıklarını ama en çok da düzeltici, olumlu davranışa yönelik ve motive edici dönütler almak istediklerini belirtmişlerdir. Bu çalışmayı yürüten araştırmacıların yanlış ve dönüte yönelik tutum ölçeği geliştirme (Türkdoğan, 2020); matematik dersinde karşılaşılan yanlışlar ve geribildirimler arasındaki ilişki konularında araştırmaları bulunmaktadır (Türkdoğan ve Baki, 2021). Ayrıca yazarların matematik ve fen bilimleri eğitimcilerinin yanlışa ve dönüte dair tutumlarını inceleyen çalışmaları da bulunmaktadır (Türkdoğan ve Yıldız, 2021;Yıldız vd., 2023).…”
Section: Introductionunclassified
“…Ayrıca yazarların matematik ve fen bilimleri eğitimcilerinin yanlışa ve dönüte dair tutumlarını inceleyen çalışmaları da bulunmaktadır (Türkdoğan ve Yıldız, 2021;Yıldız vd., 2023). Bu bağlamda bu araştırma daha önceden yapılmış çalışmaların (Türkdoğan, 2020;Türkdoğan ve Baki, 2021;Türkdoğan ve Yıldız, 2021;Yıldız vd., 2023) bir devamı niteliğini de taşımaktadır. Araştırmacılar özellikle başka araştırmacılar tarafından geliştirilen ve bu çalışmada kullanılan ölçekle elde edilen sonuçları önceki çalışmalarında elde ettikleri sonuçlarla karşılaştırmanın önemli olduğunu düşünmektedirler.…”
Section: Introductionunclassified
“…Davranışçı, bilişsel ve yapılandırmacı teorilerde yanlışlar farklı şekillerde yorumlanmıştır. Davranışçı kuramlarda yanlış, öğrencinin dikkatsizliğinin ve/veya materyal, öğretmen ya da iletişim yolundaki yetersizliğinin ürünü olarak görülmüştür (Hunkins, 1996;Türkdoğan, Baki & Çepni, 2009). Davranışçı kuramlarda yanlış, cezalandırılması ya da göz ardı edilmesi gereken bir olgu olarak kabul edilir (Heinze, 2005;Melis, 2003;Santagata, 2002Santagata, , 2005Türkdoğan vd., 2009).…”
Section: Introductionunclassified
“…Durkin (2012) investigated the effect of erroneous solutions on decimal notation and concluded that it was effective in learning. Türkdoğan and Baki (2021), analyzed how to give feedback depending on their experience when teachers found errors and concluded that the teacher gave 26 ways of feedback in this process, but they were not at a sufficient level regarding feedback techniques. Özkaya (2015) also examined the effect of error-based activities on increasing the level of teachers' knowledge.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…İnsanlar hayatta her daim olumlu durumlar istediği için negatif olarak görülen hatalardan uzak durmak ve hatasız olmak isterler (Konyalıoğlu, Özkaya & Gedik, 2019). Öğretmenlerde çoğunlukla hataları görmezden gelirler (Türkdoğan & Baki, 2021). Oysaki hatalardan öğrenmekte bir yöntem olabilir ve matematik öğrenimine katkı sağlayabilir (Heinze, 2005).…”
Section: Introductionunclassified