2013
DOI: 10.7212/zkufbd.v3i2.120
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Tozaltı Ark Kaynak Yöntemi ile Birleştirilen X60, X65 ve X70 Çeliklerin Kaynak Bölgesinin Etüdü

Abstract: ÖzetBu çalışmada, petrol ve doğal gaz hatlarında kullanılan, düşük alaşımlı, ince taneli ve yüksek mukavemetli X60, X65 ve X70 çelikleri, tozaltı ark kaynak yöntemi ile iki farklı tel (S1 ve S2Mo) ve toz (LN761 ve P223) kullanılarak birleştirilmiştir. Kaynaklı birleştirmelere, öncelikle yüzey ve yüzey altı kusurların belirlenebilmesi için tahribatsız muayene yöntemlerinden gözle ve ultrasonik muayeneye teknikleri uygulanmış, sonrasında birleştirmelerin dayanımlarını belirlemek amacıyla, çekme ve eğme testi uyg… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(4 citation statements)
references
References 0 publications
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…Hem sertlik, hem de çekme dayanımı, metallerin plastik deformasyona direncini gösterdiklerinden, sonuç olarak bu iki değer kabaca orantılıdır. Bir başka ifadeyle, kopma işleminin, kaynak metali veya ITAB yerine, sertliği düşük olan ana malzemeden olması bu sonucu doğrulamaktadır [7].…”
Section: Tartişma Ve Sonuçlar (Discussion and Conclusion)unclassified
“…Hem sertlik, hem de çekme dayanımı, metallerin plastik deformasyona direncini gösterdiklerinden, sonuç olarak bu iki değer kabaca orantılıdır. Bir başka ifadeyle, kopma işleminin, kaynak metali veya ITAB yerine, sertliği düşük olan ana malzemeden olması bu sonucu doğrulamaktadır [7].…”
Section: Tartişma Ve Sonuçlar (Discussion and Conclusion)unclassified
“…have been detected in the weld seam zone. It has been stated that no volumetric errors were encountered [14][15][16][17].…”
Section: Figure 6 Ultrasonic Inspection Application Imagementioning
confidence: 99%
“…It was determined that as the test temperatures decreased, the impact toughness of the welded samples also decreased. It has been reported that after notch impact tests applied to steels joined by submerged arc welding method, impact toughness decreases with decreasing test temperature [15][16][17]28].…”
Section: Notch Impact Testmentioning
confidence: 99%
“…6b). In the literature [1,14,20], it is reported that structures formed in low carbon low alloy weld metal depending on cooling rate are likely grain boundary ferrite, Widmanstätten ferrite, acicular ferrite, bainite, and per-lite. As microstructures of weld metal were examined, it was observed that mainly grains of Widmanstätten ferrite and acicular ferrite (acicular parts) formed.…”
Section: Microstructural Examinationmentioning
confidence: 99%