2017
DOI: 10.11611/yead.270449
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Üni̇versi̇te Öğrenci̇leri̇ni̇n Algiladiklari Stres Düzeyleri̇ İle Stresle Başa Çikma Tarzlari Arasindaki̇ İli̇şki̇ni̇n İncelenmesi̇

Abstract: Stres, günlük yaşantıda bireylerin maruz kaldığı bir olgudur. Üniversiteye yeni başlamanın getirdiği değişiklikler ve eğitim boyunca karşılaşılan durumlar öğrenciler üzerinde strese neden olabilmektedir. Çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin algıladıkları stres düzeyinin belirlenmesi ve algılanan stres ile stresle başa çıkma tarzları arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrenim gören 239 işletme bölümü öğrencisi oluşturmaktadır. V… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
2
1
2

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(5 citation statements)
references
References 21 publications
0
2
1
2
Order By: Relevance
“…Compared to the study conducted by Hancıoğlu 24 in 2017 with students at Ankara University Faculty of Political Sciences, Department of Business Administration before COVID-19, it was found that the stress perceived by university students during the COVID-19 period increased even more. In the PSS validation study conducted by Eskin et al 16 with students studying at Adnan Menderes University Aydın Health High School and Faculty of Science and Literature in 2013, it was observed that the perceived stress scores of university students during the pandemic were even higher.…”
Section: Discussioncontrasting
confidence: 68%
“…Compared to the study conducted by Hancıoğlu 24 in 2017 with students at Ankara University Faculty of Political Sciences, Department of Business Administration before COVID-19, it was found that the stress perceived by university students during the COVID-19 period increased even more. In the PSS validation study conducted by Eskin et al 16 with students studying at Adnan Menderes University Aydın Health High School and Faculty of Science and Literature in 2013, it was observed that the perceived stress scores of university students during the pandemic were even higher.…”
Section: Discussioncontrasting
confidence: 68%
“…Coopersmith'e (1967) göre, benlik saygısı yaşantı farklılıklarına, cinsiyete, yaşa ve diğer çevre koşullarına göre değişiklik gösterebileceğini belirtmiştir. Algılanan stres düzeyi açısından da araştırmanın bulgusuna paralel olan farklı araştırma bulguları mevcuttur (Erşan, Yıldırım, Doğan ve Doğan, 2013;Hancıoğlu, 2017). Bulgulara dayanarak, yaş faktörünün benlik saygısı ve algılanan stres üzerinde doğrudan etkili olmadığı söylenebilir.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…Fen bilgisi öğretmen adaylarının bu yaşam becerisinde orta seviyede olması kendini tanımada eksiklikler olması, derslerde beklenen başarının sağlanamaması, bulunduğu ortamdan memnuniyetsizlik gibi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Literatürdeki stresle başa çıkma çalışmalarında öğretmen adaylarının orta seviyede oldukları sonucu çalışmamızla paralellik göstermektedir (Aysan ve Savcı, 2014;Hancıoğlu, 2017). Toplumsal yaşam içinde önce bireyin kendini tanımasını gelir (Kocacık, 2001).…”
Section: Bulgular Ve Yorumlarunclassified