2014
DOI: 10.14486/ijscs159
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Üni̇versi̇te Öğrenci̇leri̇ni̇n Ci̇nsi̇yet Deği̇şkeni̇ne Göre Rekreasyonel Eği̇li̇mleri̇ Ve Rekreasyonel Etki̇nli̇klere Katilimina Engel Olan Faktörler

Abstract: Araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin cinsiyet değişkenine göre; rekreasyonel faaliyetlere katılım eğilimleri ve bu etkinliklere katılımda engel olan faktörlerin incelenmesi Araştırmanın evrenini, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde 2012-2013 öğretim yılında öğrenim gören lisans öğrencileri, örneklem grubunu ise İslami İlimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'n de normal ve ikinci öğretim öğrencileri içerisinden tesadüfî örneklem metodu ile seçilen ve araştırmaya gönüllü olarak katı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

1
0
0
2

Year Published

2015
2015
2024
2024

Publication Types

Select...
7
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(3 citation statements)
references
References 0 publications
1
0
0
2
Order By: Relevance
“…In our study, the leisure time friendship scores of the male students were found to be statistically greater than those of the female students (Table 1; p<.05). There is a great deal of research studies in the literature in which differences have been found according to gender (Son, Kerstetter and Moven, 2008;Demir C and Demir N, 2006;Balcı and İlhan, 2006;Tcha and Lobo 2003;Özşaker, 2012;Çoruh and Karaküçük, 2014;Gürer, Bektaş and Kural 2018). The gender-related findings of these studies show similarities with our research findings.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 86%
“…In our study, the leisure time friendship scores of the male students were found to be statistically greater than those of the female students (Table 1; p<.05). There is a great deal of research studies in the literature in which differences have been found according to gender (Son, Kerstetter and Moven, 2008;Demir C and Demir N, 2006;Balcı and İlhan, 2006;Tcha and Lobo 2003;Özşaker, 2012;Çoruh and Karaküçük, 2014;Gürer, Bektaş and Kural 2018). The gender-related findings of these studies show similarities with our research findings.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 86%
“…Tablo 10' da görüldüğü gibi; aktif spor yaşantısı olan işitme yetersizliği olan bireylerin yaşam kalitesine etkisinin olmadığı gözlemlenmiştir. Yapılan bazı çalışmalarda; aktif sporcuların, yaşam kalitelerine bir etkisinin olmadığı görülmüştür (Çoruh, 2013;Karaçar ve Paslı 2014;Karaküçük ve Gürbüz 2007;Tolukan, 2010). Bir araştırmaya göre, spor yapan bireylerin yaptıkları aktivitelerin yaşam kalitesine olumlu bir etkisinin olmadığı görülmüştür (Eroğlu ve Acet 2017).…”
Section: Discussionunclassified
“…Araştırmaya katılan bireylerin cinsiyetleri ve boş zaman engelleri ölçeği arasında yapılan bağımsız örneklemler t-test analizi sonucuna göre bireylerin cinsiyetleri ile boş zaman engelleri ölçeği alt boyutu olan bilgi eksikliği ve tesiste p<0.05 düzeyinde, ilgi eksikliği alt boyutunda p<0.01 düzeyinde anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Çoruh ve Karaküçük (2014), Öztürk ve Bayazıt (2020), Tarancı ve Şentürk (2019), Akyol ve Akkaşoğlu (2020) bu araştırmayla benzer şekilde cinsiyet ve boş zaman engelleri ölçeği arasında anlamlı farklılık bulmuşlardır. Çapak (2019), Taşer (2019) ile Keskin ve ark., (2015) bu araştırmadan farklı olarak cinsiyet ve boş zaman engelleri ölçeği arasında anlamlı farklılık bulamamışlardır.…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified