2019
DOI: 10.12739/nwsa.2019.14.1.1b0062
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Üni̇versi̇te Öğrenci̇leri̇ni̇n Sağlikli Yaşam Bi̇çi̇mi̇ Davranişlari Ve İli̇şki̇li̇ Faktörler

Abstract: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SAĞLIKLI YAŞAM BİÇİMİ DAVRANIŞLARI VE İLİŞKİLİ FAKTÖRLER ÖZ Bu çalışma üniversite öğrencilerinin sağlıklı yaşam biçimi davranışları ve ilişkili faktörlerini saptamak amacıyla yapılmış kesitsel tipte bir araştırmadır. Araştırmanın örneklemi 2017-2018 yılında bir üniversitede öğrenim gören ve araştırmaya katılmayı kabul eden 1640 öğrenciyi kapsamaktadır. Verilerin toplanması aşamasında alanyazın taraması sonucu oluşturulan anket formu ve Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışları Ölçeği II kull… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Bayrak Özarslan, Dalgış İşler ve ark., Yalçınkaya ve ark., Gur ve Sunal, bu sonuca paralel şekilde, öğrenim düzeyi yükseldikçe, SYBD puanlarının da yükseldiğini tespit etmişlerdir. [23][24][25][26] 30,31 Genel sağlık durumu ile SYBD arasında pozitif yönlü düşük bir ilişki tespit edilmiştir. Genel sağlık durumu iyileştikçe, SYBD de artmaktadır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Bayrak Özarslan, Dalgış İşler ve ark., Yalçınkaya ve ark., Gur ve Sunal, bu sonuca paralel şekilde, öğrenim düzeyi yükseldikçe, SYBD puanlarının da yükseldiğini tespit etmişlerdir. [23][24][25][26] 30,31 Genel sağlık durumu ile SYBD arasında pozitif yönlü düşük bir ilişki tespit edilmiştir. Genel sağlık durumu iyileştikçe, SYBD de artmaktadır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Wang ve ark., (2013) yaptıkları çalışmada üniversite öğrencilerin büyük çoğunluğunun sağlıklı bir yaşam sergilemediğini bildirmişlerdir 23 . Adana ve ark., (2019) tarafından yapılan araştırmada, araştırma grubunun sağlıklı yaşam davranışlarını puan ortalamasının orta düzeyde olduğunu ve demografik özelliklerin sağlıklı yaşam davranışlarına etkisinin olduğunu ifade etmişlerdir 24 . Dereli ve ark., (2021) tarafından yapılan çalışmada araştırma grubunun sağlık yaşam biçimleri açısından orta düzeyde olduğunu ve demografik değişkenlerle arasında anlamlı farklılık olduğunu belirlemişlerdir 25…”
Section: Introductionunclassified
“…Genc et al (2015) have found that there was a significant difference between the groups when they compared the scale scores according to the material situation in the study which determined health promotion behaviors of the students. Adana et al (2019) have examined healthy lifestyle behaviors of university students. As a result, they stated that the higher the economic status, the more positive healthy life scores.…”
mentioning
confidence: 99%