2018
DOI: 10.23990/sa.74421
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Yksinäisyys afaattisten henkilöiden kokemana. Tarkastelukohteena yksinäisyyden koetut syyt ja yksinäisyyden lievittäminen

Abstract: Tässä tutkimuksessa tarkastelemme aivohalvauksen myötä puhekykynsä menettäneiden henkilöiden kokemuksia yksinäisyydestä. Tutkimuksessa kysytään, millaisia syitä afaattisen henkilön yksinäisyyden taustalla on hänen itsensä tai omaisen kertomana ja millaisia yksinäisyyttä lievittäviä tai ehkäiseviä tekijöitä haastateltavien puheesta voidaan paikantaa. Tutkimusaineisto koostuu 16 afaattisen henkilön ja kahden omaisen haastattelusta, sekä afaattisten henkilöiden parissa kerätyn kyselyaineiston… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
2
0
4

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(6 citation statements)
references
References 10 publications
0
2
0
4
Order By: Relevance
“…These expressions of loneliness are both emotional and social; lack of opportunity for emotional connectedness and sharing, and lack of contact with larger numbers of people ( e.g. Weiss, 1973; Tiilikainen and Seppänen, 2017; Tiilikainen, 2019). When important others are engaged elsewhere and time spent together is felt to be insufficient, the experience of connectedness is reduced ( see Reis et al , 2019: 1635).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…These expressions of loneliness are both emotional and social; lack of opportunity for emotional connectedness and sharing, and lack of contact with larger numbers of people ( e.g. Weiss, 1973; Tiilikainen and Seppänen, 2017; Tiilikainen, 2019). When important others are engaged elsewhere and time spent together is felt to be insufficient, the experience of connectedness is reduced ( see Reis et al , 2019: 1635).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…(Vaarama et al , 2010: 138–139). Further, neglect (Read and Suutama, 2008) in close relations and loneliness (Saarelainen, 2019; Tiilikainen, 2019; Saarelainen et al , 2020 ) are shown to arouse a sense of loss of meaning. The ill-being and isolation of older people is likely to lead to depression (Crewdson, 2016; Tiilikainen and Seppänen, 2016).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…2021). Lisäksi tutkimuksissa on painottu nut läheisten suhteiden puuttuminen ja yksi näisyys tai sosiaaliseen syrjäytymiseen liitty vä pahoinvointi (Tiilikainen 2019;Topo ym. 2021).…”
Section: Johdantounclassified
“…2010, 52-53. ) Myös yksinäisyys voi aiheuttaa syvän ja ahdistavan turvattomuuden kokemuksen (Tiilikainen & Seppänen 2018). Onkin huomionarvoista, ettei yksinäisyyttä käsitelty aineistossa asiakasturvallisuuden kysymyksenä, vaikka valtaosa yli 75-vuotiaista asuu kotonaan ja monet heistä yksin.…”
Section: Johtopäätöksetunclassified