2014
DOI: 10.21605/cukurovaummfd.242860
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Yüksek Fırın Cürufu ve Bazaltik PomzaKatkılı Betonların Hidro Aşınma Özelliklerinin Araştırılması

Abstract: ÖzetBu çalışmada, öğütülmüş yüksek fırın cürufu ve bazaltik pomza ayrı ayrı veya birlikte kullanılarak üretilen betonların hidrolik aşınmaya dayanıklılığı araştırılmıştır. İnce agreganın yerine değişik oranlarda yüksek fırın cürufu veya bazaltik pomza kullanılarak numuneler üretilmiştir. Üç yıl deniz suyu etkisine maruz kalan örneklerin aşınmaları kütle kayıplarına göre belirlenmiştir. Yüksek fırın cürufu ve bazaltik pomza katkılı numunelerin aşınmaya karşı olumlu etkiler yaptığı görülmüştür. Beton dayanıklılı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2017
2017
2022
2022

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(4 citation statements)
references
References 7 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Bu düşüşler tıpkı bizim çalışmamızda olduğu gibi ince uçucu kül kullanımı ile daha fazla azaltılabileceğini göstermektedir. Binici vd., [69] ise çalışmalarında silis dumanı, yüksek fırın cürufu ve uçucu kül kullanarak hazırladıkları betonları % 10 Na2SO4 çözeltisinde 60 günlük süre zarfında bekletmeye bırakmışlardır. Bu sürenin sonunda katkılı beton numunelerin kütle değişimi [70,71].…”
Section: Bulgular Ve Tartışmaunclassified
“…Bu düşüşler tıpkı bizim çalışmamızda olduğu gibi ince uçucu kül kullanımı ile daha fazla azaltılabileceğini göstermektedir. Binici vd., [69] ise çalışmalarında silis dumanı, yüksek fırın cürufu ve uçucu kül kullanarak hazırladıkları betonları % 10 Na2SO4 çözeltisinde 60 günlük süre zarfında bekletmeye bırakmışlardır. Bu sürenin sonunda katkılı beton numunelerin kütle değişimi [70,71].…”
Section: Bulgular Ve Tartışmaunclassified
“…Doğada serbest halde bulunmayan bor elementinin %19.8 B10 ve %80.2 B11'den oluşan, atom ağırlığı 10.81, atom numarası 5 olan, yarı iletken özellik gösteren elementtir. (Binici H, Sevinç A. H. ve Durgun M. Y., 2010). Bor elementinin minerallerinde bor oksit ikamesi ile, kalsiyum, sodyum ve magnezyum elementlerinden oluşur ve hidrat bileşikleri halindedir.…”
Section: Introductionunclassified
“…When the use of BFS as aggregate in the literature and the sulphate strengths of using BFS and pumice instead of a certain amount of aggregate in concrete pipe production; It was observed that the weight loss was the lowest in BFS and pumice added samples. While samples kept in sulphate solution for 180 days showed the best resistance of samples with 15% BFS, while the most unstable sample was the witness sample [11]. Nataraja et al [12] investigated the use of fine aggregate GBFS in cement mortar.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%