2017
DOI: 10.1111/jocn.13447
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A training programme for Taiwan nurses to improve child abuse reporting

Abstract: This study is relevant to clinical practice because it clarifies a relationship between nurses' self-efficacy and reporting behaviour. It also highlights the importance and effectiveness of the training programme Child Abuse and Neglect Training Program for Nurses in improving nurses' reporting behaviour for child abuse and neglect cases.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

3
13
0
5

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 16 publications
(21 citation statements)
references
References 18 publications
3
13
0
5
Order By: Relevance
“…Jordan ve ark.nın okul hemşireleriyle; Lee ve Chou'nun klinikte çalışan hemşirelerle yaptıkları çalışmada, Çİİ'ye yönelik verilen eğitim sonrasında olguların tanılanması ve bildirilmesi konusunda hemşirelerin bilgi, öz-etkililik ve yeterlilik düzeylerinin arttığı belirtilmektedir. 11,17 Lee ve Kim, çalışmalarında, Kore'de acil servis hemşireleri arasında çocuk istismarı bildiriminin henüz profesyonel bir sorumluluk olarak gelişmediğini, hemşirelerin istismar olgularını rapor etme niyetlerinin raporlama hakkındaki bilgi düzeylerine ve Çİİ'ye yönelik eğitim alma durumlarına göre farklılık gösterdiğini, hemşirelerin çocuk istismarını bildirme niyetlerini yordayan en önemli faktörlerden birinin de çocuk istismarı hakkında bilgi düzeyleri olduğunu saptamışlardır. 10 Feng ve Levine de benzer şekilde Çİİ belirtilerinin değerlendirilmesinde hemşirelerin lisans ve hizmet içi eğitimlerindeki yetersizliklere dikkat çekmiş, bu durumun, hemşirelerin Çİİ olgularının bildirilmesi ve raporlandırılmasındaki isteksizliklerine katkı sağladığını vurgulamışlardır.…”
Section: Bulgularunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Jordan ve ark.nın okul hemşireleriyle; Lee ve Chou'nun klinikte çalışan hemşirelerle yaptıkları çalışmada, Çİİ'ye yönelik verilen eğitim sonrasında olguların tanılanması ve bildirilmesi konusunda hemşirelerin bilgi, öz-etkililik ve yeterlilik düzeylerinin arttığı belirtilmektedir. 11,17 Lee ve Kim, çalışmalarında, Kore'de acil servis hemşireleri arasında çocuk istismarı bildiriminin henüz profesyonel bir sorumluluk olarak gelişmediğini, hemşirelerin istismar olgularını rapor etme niyetlerinin raporlama hakkındaki bilgi düzeylerine ve Çİİ'ye yönelik eğitim alma durumlarına göre farklılık gösterdiğini, hemşirelerin çocuk istismarını bildirme niyetlerini yordayan en önemli faktörlerden birinin de çocuk istismarı hakkında bilgi düzeyleri olduğunu saptamışlardır. 10 Feng ve Levine de benzer şekilde Çİİ belirtilerinin değerlendirilmesinde hemşirelerin lisans ve hizmet içi eğitimlerindeki yetersizliklere dikkat çekmiş, bu durumun, hemşirelerin Çİİ olgularının bildirilmesi ve raporlandırılmasındaki isteksizliklerine katkı sağladığını vurgulamışlardır.…”
Section: Bulgularunclassified
“…8,9 Çİİ'ye yönelik verilen eğitim sonrası sağlık profesyonellerinin Çİİ'yi tanılama ve bildirimine yönelik bilgi düzeylerinin arttığı görülmüştür. 10,11 Bu nedenle eğitim müfredatında Çİİ'ye yönelik derslerin olması, öğrencilerin bu konu hakkındaki duyarlılıklarının artırılması, mevcut ders içeriklerinin gözden geçirilmesi ve onların bilgi düzeylerini ölçen deneysel çalışmaların artırılması büyük önem taşımaktadır. 6,12 Sağlık hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında ebenin görevleri arasında çocukların bakım ve izlemi yer almaktadır.…”
unclassified
“…To help professionals work through perceptions of powerlessness, Kenny (2015) 'Nurses' perceptions of not being taken seriously by CPS in this study are comparable to nurses' experiences with other professionals, such as doctors' recommended ongoing discussion-based education whereby feelings of frustration or negativity can be addressed. Other authors have reported successfully increasing health professionals' self-efficacy in responding to child abuse through educational interventions involving interactive workshops and case studies (Fraser et al, 2018;Lee and Chau, 2016). Unfortunately, many interventions aimed at improving professionals' responses to child abuse have focused primarily on factual knowledge (Walsh, 2019) or ignore factors underlying nurses' actions (Einboden, 2017).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Some of the changes that the organization implements will be based on data from other organizations. For example, incorporating the Child Abuse and Neglect Training Program for Nurses that led to improved intention to report (Lee & Chou, 2017) and using standardized assessment tools and scripting for conducting telephone triage in cases of child maltreatment. Both of these signified organizational supports to enhance reporting of child maltreatment (Hunter, 2015).…”
Section: Creating a Culture That Supports Reportingmentioning
confidence: 99%