2020
DOI: 10.16916/aded.781073
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

An Evaluation of the Variables used in Master’s Theses about Written Expression

Abstract: Bu çalışmanın amacı yazılı anlatımla ilgili yüksek lisans tezlerinde kullanılan değişkenleri çeşitli yönlerden değerlendirmektir. Çalışmada araştırılması hedeflenen olgu veya olgular hakkında bilgi içeren yazılı materyallerin analiz edilmesini sağlayan nitel araştırma yöntem ve tekniklerinden doküman incelemesi kullanılmıştır. Çalışmanın veri setini Türkçe Eğitimi alanında yazma becerisiyle ilgili olarak gerçekleştirilen yüksek lisans tezleri oluşturmaktadır. Veri seti, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tez … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
1
0
6

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

1
4

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(7 citation statements)
references
References 23 publications
0
1
0
6
Order By: Relevance
“…The findings acquired as a result of the research are similar to the results of various studies in the field of Turkish education. In the relevant research, it was identified that studies on writing skill have increased in recent years (Karagöz and Şeref, 2020;Temizkan and Erdevir, 2020), that theses are mostly at the level of master's degree (Yağmur-Şahin, Kana and Varışoğlu, 2013), that the highest number of theses were written at Gazi University and in the field of Turkish education (Özçakmak, 2017), that…”
Section: Bartın Universitymentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…The findings acquired as a result of the research are similar to the results of various studies in the field of Turkish education. In the relevant research, it was identified that studies on writing skill have increased in recent years (Karagöz and Şeref, 2020;Temizkan and Erdevir, 2020), that theses are mostly at the level of master's degree (Yağmur-Şahin, Kana and Varışoğlu, 2013), that the highest number of theses were written at Gazi University and in the field of Turkish education (Özçakmak, 2017), that…”
Section: Bartın Universitymentioning
confidence: 99%
“…Coşkun, Özçakmak ve Balcı'nın (2012) araştırmasında Türkçe eğitimiyle ilgili 1981-2010 yılları arasında hazırlanan tezlerde; Varışoğlu, Şahin ve Göktaş'ın (2013) araştırmasında da Türkçe eğitimiyle ilgili 2000-2011 yılları arasında yayımlanan makalelerde benzer bir bulguya ulaşılmıştır. Bunun dışında yalnızca yazma becerisiyle ilgili makale (Göksu, 2016;Karagöz ve Şeref, 2020;Tok ve Potur, 2015) ve tezlerdeki (Coşkun, Balcı ve Özçakmak, 2013;Elbir ve Yıldız, 2012;Göksu, 2016;Temizkan ve Erdevir, 2020;Uyar, 2016) eğilimleri ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmaların mevcudiyeti de bu becerinin önemini göstermesi bakımından dikkate değerdir.…”
Section: Introductionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Direkçi, Akbulut ve Şimşek (2020) yaptıkları çalışmada değerler eğitiminin konu edinildiği Türkçe eğitimi lisansüstü tezlerindeki eğilimleri irdelemeye çalışmışlardır. Temizkan ve Erdevir (2020) ise Türkçe eğitimi alanında yazılı anlatımla ilgili hazırlanmış tezleri incelemiştir. Çalışma yapılırken tezlerde kullanılan değişkenler farklı açılardan değerlendirilmeye çalışılmıştır.…”
Section: Introductionunclassified
“…Bu üst çalışmalar bilimsel disiplinlerdeki birikimin derlenerek değerlendirilmesine imkân sağlar, ilgili alanın derinliği hakkında bilgi verir, genel görünüm üzerine kanaat oluşturur. Bu anlamda Türkçe eğitimi alanına bakıldığında bu alan üzerine sürekli olarak akademik çalışmalar yapılmakta ve çalışmalar nicelik anlamında artmaktadır (Temizkan ve Erdevir, 2020). Dolayısıyla Türkçe eğitimi alanında yapılan araştırmaların analiz edildiği çalışmaların da önemi artmaktadır.…”
Section: Introductionunclassified