2013
DOI: 10.5455/cap.20130514
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bipolar Disorder in Women

Abstract: ÖZETBipolar bozuklukta cinsiyetin etkisini araştıran çalışmalar son yıllarda giderek artmaktadır. Karma atak ve disforik durumlar, depresif atak, hızlı döngülülük, mevsimsel gidiş, hipotiroidi, migren ve obezite başta olmak üzere bedensel hastalık eştanısı bipolar bozukluğu olan kadınlarda erkeklerden daha sık gö-rülmektedir. Alkol ve madde kullanım bozukluğu eş tanısı erkek bipolar bozukluk olgularında daha sık olmakla birlikte, kadınlarda alkol ve madde kullanım bozukluğu geliştirme riski, erkek bipolar bozu… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2014
2014
2024
2024

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 45 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…It is thought that biological, genetic, and social/environmental factors play a role in the development of bipolar disorder. Although the effect of the environment on the development of the disorder cannot be clearly defined, it has been observed that it is frequently seen together with adverse childhood experiences and traumas (Kesebir et al, 2013).…”
Section: Bipolar Disorder and Self-worthmentioning
confidence: 99%
“…It is thought that biological, genetic, and social/environmental factors play a role in the development of bipolar disorder. Although the effect of the environment on the development of the disorder cannot be clearly defined, it has been observed that it is frequently seen together with adverse childhood experiences and traumas (Kesebir et al, 2013).…”
Section: Bipolar Disorder and Self-worthmentioning
confidence: 99%
“…Biz, bilişsel şema ve baş etme mekanizmalarındaki farklılıkların da cinsiyetler arası farka yansıyacağı düşüncesindeyiz. Nitekim iki uçlu olgularda sağlıklı bireylerden farklılaşan başlıca baş etme mekanizmaları olan aktif tepki gösterme ve pasif kaçın-ma cinsiyetler arasında farklılaşmaktadır (33). Erkek olgular sağlıklı bireylerden pasif kaçınma yönünde farklılaşırken, kadın olgularda böyle bir fark bulunmamaktadır (34).…”
Section: İub Tanılı Olgularda Mizaç Alttipleri Ile Benlik Saygısı Ve unclassified