2012
DOI: 10.5799/ahinjs.01.2012.01.0108
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Clinical and laboratory characteristics and associated risk factors of infants hospitalized in newborn unit for indirect hyperbilirubinemia

Abstract: ÖZETAmaç: Bu çalışmanın amacı, indirekt hiperbilirübinemi nedeni ile Yenidoğan Ünitesi'ne yatırılan olguların özellik-lerini ortaya koymayı ve indirekt hiperbilirübinemi açısın-dan risk faktörlerini belirlemektir. Gereç ve yöntem:Bu çalışmada Yenidoğan Ünitesinde, yatırılarak tedavi edilen gebelik yaşı 35 hafta ve üzerinde olan 222 indirekt hiperbilirubinemili yenidoğan incelendi. Hastaların fizik muayeneleri ve laboratuvar çalışmaları yapıldı. Fototerapi ve kan değişimi kararı Amerikan Pediatri Akademisi'nin … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2014
2014
2018
2018

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(4 citation statements)
references
References 9 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…[24] Tan ve ark.nın geç prematüre 222 indirekt hiperbilirübinemili yenidoğan bebek üzerinde yaptıkları çalışmasında hastaların %22.7'sinde yetersiz beslenme, %8.5'inde idrar yolu enfeksiyonu ve %4.05'inde hipernatremik dehidratasyon saptamışlardır. [25] Omar ve ark. indirekt hiperbilirübinemi nedeniyle yatırılan 152 hastanın %21.1'inde idrar kültüründe üreme tespit etmişlerdir.…”
Section: Discussionunclassified
“…[24] Tan ve ark.nın geç prematüre 222 indirekt hiperbilirübinemili yenidoğan bebek üzerinde yaptıkları çalışmasında hastaların %22.7'sinde yetersiz beslenme, %8.5'inde idrar yolu enfeksiyonu ve %4.05'inde hipernatremik dehidratasyon saptamışlardır. [25] Omar ve ark. indirekt hiperbilirübinemi nedeniyle yatırılan 152 hastanın %21.1'inde idrar kültüründe üreme tespit etmişlerdir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Although most studies have examined term and near-term infants, some studies have found that a few diseases that are common in Turkey (e.g., glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) deficiency) cause neonatal jaundice and that the high rate of consanguinity and consequent high rate of inherited diseases (e.g., galactosemia, G6PD deficiency) may also cause the increased incidence of neonatal hyperbilirubinemia. Additionally, hemolytic hyperbilirubinemia dependent on Rh incompatibility persists due to disruptions in maternal prophylaxis (5)(6)(7)(8)(9)(10).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Additionally, hemolytic hyperbilirubinemia dependent on Rh incompatibility persists due to disruptions in maternal prophylaxis (5)(6)(7)(8)(9)(10). A study of the causes of jaundice in hospitalized infants conducted in southern Turkey reported that 20% were isoimmunized and 5% had G6PD (6).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…[10] 35 hafta üzerinde 222 indirekt hiperbilirübinemili yenidoğan üzerinde yaptıkları çalışmada hastaların 49'unda (%22.7) yetersiz beslenme ve yetersiz kalori alımı,19'unda (%8.5) idrar yolu enfeksiyonu ve dokuz hastada (%4.05) hipernatremik dehidratasyon tespit etmişlerdir.…”
Section: Bulgularunclassified