2012
DOI: 10.5222/jtaics.2012.144
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Comparasion of Effect of Epidural and Intravenous Analgesia on Stress Response in Laparoscopic Hiatal Hernia Surgery

Abstract: ÖZETAmaç: Cerrahi ve anestezi otonom, nöroendokrin ve metabolik değişikliklere neden olmaktadır. Bu çalışmanın amacı laparoskopik hiatal herni girişimlerinde peroperatif ve postoperatif dönemde kullanılan intravenöz veya epidural analjezi yöntemlerinin stres hormonlarına etkisini karşılaştırmaktır.Gereç ve Yöntem: Laparoskopik hiatal herni cerrahisi planlanan 20-60 yaş arası (ASA I-II) 32 hasta çalışmaya dahil edildi ve randomize iki gruba ayrıldı. Grup GA'da; Genel anestezi ve intravenöz analjezi, Grup EA'da;… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2015
2015
2017
2017

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(3 citation statements)
references
References 15 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Stres yanıtı baskılamak için kullanılan anestezi yöntemleri ile ilgili çalışmalarda hem rejyonal hem intravenöz anestezi teknikleri araştırılmıştır (7,(10)(11)(12). İntravenöz anestezi teknikleri ya da intraoperatif dönemdeki ilaç uygulamalarının etkinliği intraoperatif dönem ile sınırlıdır (4,21).…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Stres yanıtı baskılamak için kullanılan anestezi yöntemleri ile ilgili çalışmalarda hem rejyonal hem intravenöz anestezi teknikleri araştırılmıştır (7,(10)(11)(12). İntravenöz anestezi teknikleri ya da intraoperatif dönemdeki ilaç uygulamalarının etkinliği intraoperatif dönem ile sınırlıdır (4,21).…”
Section: Discussionunclassified
“…Anestezi yöntemleri de cerrahiye stres yanıtı modifiye etmek için kullanılır (7). Birçok ameliyat türünde farklı anestezi ajanları ve yöntemleri ile cerrahiye karşı oluşan stres yanıtın incelenmesi halen çe-şitli araştırmalara konu olmaktadır (8)(9)(10)(11). Bu araştırmaların çoğu abdominal cerrahi ile ilgilidir; oluşan stres yanıt cerrahinin niteliği ile de ilişkili olduğundan, anestezi yöntemleri-nin farklı cerrahi türlerinde stres yanıta etkisi araştırılmalıdır (7,11,12).…”
Section: Introductionunclassified
“…15 Tutaş et al reported significantly high 6-h glucose values in patients undergoing laparoscopic hiatal hernia surgery and receiving EA , while there was no significant difference between the groups in terms of cortisol levels. 16 Ersoy et al reported that lumbar EA combined with GA in major abdominal surgery established hemodynamic stability and reduced stress response and sevoflurane requirements. No Sinan ÇELİK et al…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%