2019
DOI: 10.1344/lsc-2019.17.7
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Del trastorn específic del llenguatge (TEL) al trastorn del desenvolupament del llenguatge (TDL): un canvi de concepció sobre els trastorns del llenguatge

Abstract: El trastorn específic del llenguatge (TEL) es va definir com una alteració greu en l’adquisició i el desenvolupament del llenguatge, que podia afectar tant la comprensió com l’expressió, en absència de determinades causes i condicions. No obstant això, en els darrers anys els estudis han constatat que les dificultats del llenguatge rarament són aïllades, sinó que van acompanyades d’altres dificultats cognitives relacionades amb les habilitats de processament del llenguatge. A més, els requisits diagnòstics tan… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

1
4

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(4 citation statements)
references
References 9 publications
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…Tal com comenten Aguilar-Mediavilla et al (2019), «aquesta nova classificació distingeix entre les necessitats derivades del desconeixement de la llengua de l'entorn, els trastorns de la veu (disfonies), els trastorns de la fluència (disfèmies), els trastorns de la parla (disàrtria, dispràxia verbal, trastorns articulatoris, disglòssies i trastorns fonològics sense problemes de llenguatge), i els trastorns del llenguatge. Dins els trastorns del llenguatge diferencia entre els trastorns associats a alguna condició biomèdica coneguda (afàsia, epilèpsia adquirida amb afàsia, condicions genètiques, paràlisi cerebral, pèrdua auditiva, trastorn de l'espectre autista i discapacitat intel•lectual) i el TDL 2 » (p. 73).…”
Section: Concepte I Definició Dels Trastorns Del Llenguatge Des Del Projecte Cataliseunclassified
“…Tal com comenten Aguilar-Mediavilla et al (2019), «aquesta nova classificació distingeix entre les necessitats derivades del desconeixement de la llengua de l'entorn, els trastorns de la veu (disfonies), els trastorns de la fluència (disfèmies), els trastorns de la parla (disàrtria, dispràxia verbal, trastorns articulatoris, disglòssies i trastorns fonològics sense problemes de llenguatge), i els trastorns del llenguatge. Dins els trastorns del llenguatge diferencia entre els trastorns associats a alguna condició biomèdica coneguda (afàsia, epilèpsia adquirida amb afàsia, condicions genètiques, paràlisi cerebral, pèrdua auditiva, trastorn de l'espectre autista i discapacitat intel•lectual) i el TDL 2 » (p. 73).…”
Section: Concepte I Definició Dels Trastorns Del Llenguatge Des Del Projecte Cataliseunclassified
“…Developmental Language Disorder, hereafter DLD, has been one of the most researched neurodevelopmental difficulties in recent years and is characterised by deficits in morphosyntactic constructions, lexical reduction and alterations in speech, social participation, communication and academic performance [ 1 , 2 ]. For this reason, it is essential to understand DLD as a heterogeneous disorder in its aetiology, manifestations and comorbidity.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Regarding the phonetic-phonological component, people with DLD experience multiple articulatory difficulties that often make their speech unintelligible [ 10 ]. Along the same lines, some studies report a reduction in syllabic structure and a limited syllabic configuration order, as well as a phonological inventory [ 1 , 11 ]. At the lexical level, recent studies have shown the presence of difficulties in the recognition of the oral lexicon, in social interaction and access to the lexicon [ 12 ].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation