2020
DOI: 10.17798/bitlisfen.571386
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Derin Öğrenme Yöntemleri ile Borsada Fiyat Tahmini

Abstract: ÖzSon yıllarda, bilgisayarların donanımındaki teknolojik gelişmeler ve makine öğrenme tekniklerindeki gelişmeler nedeniyle, "Büyük Veri" ve "Paralel İşleme" kullanımı olmak üzere problem çözmek için iki artan yaklaşım vardır. Özellikle GPU'lar gibi çok çekirdekli bilgi işlem aygıtlarında paralel olarak gerçekleştirilebilen Derin Öğrenme algoritmalarının ortaya çıkmasıyla, bu yaklaşımlarla birçok gerçek dünya problemleri çözülebilmektedir. Derin öğrenme modelleri eğitildikleri veri ile sınıflandırma, regresyon … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
5
2
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(5 citation statements)
references
References 10 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…Derin öğrenme sınıflandırma niteliklerini ve görevlerini doğrudan veriden gerçekleştirmeyi öğrenmesi yönüyle diğer alanlarda ayrılmaktadır. Derin öğrenme modelleri, farklı ve çok sayıda sinir ağı kullanarak insan düzeyinde öğrenme ve bu seviyeyi aşan bir performans göstermektedir [23]. Geleneksel makine öğrenme metotları ve derin öğrenme yöntemleri karşılaştırıldığında geleneksel yöntemler veri işleme noktasında sınırlı kalmaktadır.…”
Section: Derin öğRenmeunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Derin öğrenme sınıflandırma niteliklerini ve görevlerini doğrudan veriden gerçekleştirmeyi öğrenmesi yönüyle diğer alanlarda ayrılmaktadır. Derin öğrenme modelleri, farklı ve çok sayıda sinir ağı kullanarak insan düzeyinde öğrenme ve bu seviyeyi aşan bir performans göstermektedir [23]. Geleneksel makine öğrenme metotları ve derin öğrenme yöntemleri karşılaştırıldığında geleneksel yöntemler veri işleme noktasında sınırlı kalmaktadır.…”
Section: Derin öğRenmeunclassified
“…Hücre durumlarındaki değişiklikler üç kapı tarafından denetlenmektedir. Hücrelere iletilebilecek bilgilerin seçimi, bu bilgilerin çıktı olarak nasıl kullanılacağı ve ne kadarının kullanılacağı gibi seçimlerin gerçekleşmesini sağlayan kapı mekanizmalarını sisteme dahil ederek RNN'deki sorunların çözülmesine olanak tanımaktadır [23].…”
Section: Uzun Kısa Süreli Bellek (Lstm)unclassified
“…They find out that the best algorithms to predict stock prices were SVR and bagging using sequential minimal optimization. Şişmanoglu and his colleagues studied price prediction in the stock market in 2020, and they used two deep learning methods: Re-current Neural Network (RNN), LSTM, and Bidirectional LSTM [8]. In the findings, they found BLSTM was superior among others.…”
Section: Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…As a result of the comparison of the model they created, 54% showed that ANN is a method that can be used to predict the connection between BIST100 and Gold index [15]. Deep Learning (DL) methods, which emerged with the development of the ANN method, have started to be among the solution methods frequently used in real-life problems of financial time series, as they can learn and make sense of the data [16]. Ghosh et al [7] stated that DL methods such as Recurrent Neural Network (RNN) and Convolutional Neural Network (CNN) give successful results with multivariate financial time series.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%