2022
DOI: 10.37679/trta.1181774
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Dijital Dünyada Çocuk Olmak

Abstract: Teknolojideki değişimi ve gelişimi kapsayan dijital dünya, insan hayatında oldukça önemli etkilere sahip olup insanların ve toplumların sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel yapısını etkilemede büyük rol oynamaktadır. Dijital dünyada yaşanan ve etki payı çok yüksek olan gelişmeler, günümüzde de devam etmekte, ilerleyen yıllarda da gelişmenin katlanarak artacağı ön görülmektedir.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
3
0
6

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
4
3

Relationship

1
6

Authors

Journals

citations
Cited by 13 publications
(9 citation statements)
references
References 49 publications
0
3
0
6
Order By: Relevance
“…The Relationship of Technology and Creativity in Childhood Period DOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.110276 with creativity [10,72,[103][104][105]. In the researches, it was concluded that web-based educational games, technological educational games, robotic coding, augmented reality applications and STEM activities in childhood increase the interest in learning, help each child learn according to their potential, and ensure the continuity of their creativity skills [68][69][70][71][72][73][74][75][76][77][78][79][80][81][82][83][84].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…The Relationship of Technology and Creativity in Childhood Period DOI: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.110276 with creativity [10,72,[103][104][105]. In the researches, it was concluded that web-based educational games, technological educational games, robotic coding, augmented reality applications and STEM activities in childhood increase the interest in learning, help each child learn according to their potential, and ensure the continuity of their creativity skills [68][69][70][71][72][73][74][75][76][77][78][79][80][81][82][83][84].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…At this point, the child's production of original products and sharing these products will provide a double benefit to children in adolescence. Not only will the child have the feeling of being admired, which is an important need of the developmental area, but also other peers like him will take initiatives for these initiatives [10,106,107]. Such a situation will also support them to use their creative potential.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Çünkü çocukların oyunlardan kazandıkları deneyimler ve zihinlerinde oluşturdukları şemalar her zaman bir öğrenme ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarda bulunan hareket etme dürtüsü ve hareketlerden yeni bir kavram geliştirme dürtüsü çocuklar için teknolojinin biraz daha az etkileyeni olarak görülmektedir (Aral, 2022).…”
Section: Sporda İnovasyon Ve Dijital Teknolojiye Geçişunclassified
“…Konu ile ilgili makalelere bakıldığı takdirde iletişim temelli çalışmalarda bağımlılık, mobil uygulama pratikleri (Gül Ünlü, 2020), dijital oyunlar ve şiddet (Söğüt, 2020;Biricik, 2021;Baldemir ve Övür, 2021), dijital dünyada çocuk olmak (Aral, 2022), blogger annelik (Aktan ve Akçaoğlu Erdem, 2023), ebeveyn blogları, değişen baba rolü (Gökaliler ve Özer, 2019), annelerin stres düzeyi (Koç ve Paslı, 2019), sınıf öğretmenlerinin okuryazarlık düzeyi, dijital ortamdaki annelik tavsiyeleri ve toplumsal cinsiyet rolleri (Gül Ünlü, 2019), mahremiyet (Bostancı, 2019) gibi başlıklara rastlanmaktadır. Eğitim temelli çalışmalar, dijital ebeveynlik farkındalığı (Kulaksız ve Toran, 2023) ve farkındalık ölçeği (Manap ve Durmuş, 2020), tutum ölçeği (İnan Kaya vd., 2018), dijital ebeveynlik ve değişen roller (Kabakçı Yurdakul vd., 2013), özel yetenekli öğrencilerin ebeveynlerinin dijital yeterliliği (Karakaş vd., 2023), dijital ebeveynlik farkındalığının çocukta internet bağımlılığına göre incelenmesi (Manap ve Durmuş, 2021), ortaokul velilerinin dijital ebeveynlik üzerine görüşleri (Pullu ve Gömleksiz, 2023), ortaöğretim öğrencilerinin dijital bağımlılık düzeyleri (Arslan, 2019), çocukların güvenli internet kullanımı (Kopuz vd., 2022), mahremiyet (Çalapkulu ve Alp, 2020), siber zorbalık, dijital oyunlar (Fidan vd., 2021), erken çocukluk çağında çocuğu olan ebeveynlerin çocuklarına medya kullandırmadaki görüşleri ve aracılıkları (Ayar vd., 2023;Bostancı ve Çakır, 2022), aile-çocuk internet bağımlılığı arasındaki ilişki (Doğan ve Döğer, 2023), dijital medya okuryazarlığında anne ve baba eğitimi (Karaboğa, 2019), annelerdeki teknoloji bağımlılığı düzeyi ile dijital ebeveynlik düzeyi arasındaki ilişki (Yazıcı ve Özcan, 2021) gibi konuları içermektedir.…”
Section: Dijital Ebeveynlik Ve Okuryazarlık İlişkisi üZerine Alanyaz...unclassified