2015
DOI: 10.1055/s-0035-1556747
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Endotracheal Suctioning of the Critically Ill Child

Abstract: Endotracheal suctioning is an essential intervention for the care of an intubated child and is one of the most commonly performed interventions in pediatric intensive care. Despite this, much of the research related to endotracheal suctioning is dated and the bulk of it conducted in preterm infants and adults. This paper will review research related to endotracheal suctioning that involves or relates to children in intensive care to provide a current review of the literature in this field. It will conclude wit… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

0
6
0
5

Year Published

2017
2017
2022
2022

Publication Types

Select...
5
1
1

Relationship

1
6

Authors

Journals

citations
Cited by 25 publications
(11 citation statements)
references
References 40 publications
0
6
0
5
Order By: Relevance
“…Nors saugaus sekreto išsiurbimo principai yra plačiai žinomi, tačiau jų nėra griežtai laikomasi [15]. Netinkamai atliekama ši procedūra gali sukelti tokių komplikacijų kaip hipoksija, bradikardija, kraujospūdžio pokyčiai, kraujavimas [8,9], todėl rekomenduojama sekretą siurbti, esant poreikiui: kai pacientas kosi, melsvėja lūpos ir veidas, mažėja saturacija, matomas sekretas tracheostomos vamzdelyje [8,9,13,[15][16][17][18]. Svarbu parinkti tinkamo diametro sekreto siurbimo kateterį − jis turėtų užimti ne daugiau nei pusę tracheostomos vamzdelio diametro [8,9,13,[15][16][17][18].…”
Section: Tėvų žInios Apie Sekreto Išsiurbimą Iš Tracheostomos Vamzdelio Slaugant Vaiką Namuoseunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Nors saugaus sekreto išsiurbimo principai yra plačiai žinomi, tačiau jų nėra griežtai laikomasi [15]. Netinkamai atliekama ši procedūra gali sukelti tokių komplikacijų kaip hipoksija, bradikardija, kraujospūdžio pokyčiai, kraujavimas [8,9], todėl rekomenduojama sekretą siurbti, esant poreikiui: kai pacientas kosi, melsvėja lūpos ir veidas, mažėja saturacija, matomas sekretas tracheostomos vamzdelyje [8,9,13,[15][16][17][18]. Svarbu parinkti tinkamo diametro sekreto siurbimo kateterį − jis turėtų užimti ne daugiau nei pusę tracheostomos vamzdelio diametro [8,9,13,[15][16][17][18].…”
Section: Tėvų žInios Apie Sekreto Išsiurbimą Iš Tracheostomos Vamzdelio Slaugant Vaiką Namuoseunclassified
“…Netinkamai atliekama ši procedūra gali sukelti tokių komplikacijų kaip hipoksija, bradikardija, kraujospūdžio pokyčiai, kraujavimas [8,9], todėl rekomenduojama sekretą siurbti, esant poreikiui: kai pacientas kosi, melsvėja lūpos ir veidas, mažėja saturacija, matomas sekretas tracheostomos vamzdelyje [8,9,13,[15][16][17][18]. Svarbu parinkti tinkamo diametro sekreto siurbimo kateterį − jis turėtų užimti ne daugiau nei pusę tracheostomos vamzdelio diametro [8,9,13,[15][16][17][18]. J. Greenwood ir M. Winters (2013) rekomenduoja siurbimo kateterį parinkti naudojant formulę: siurbimo kateterio dydis Fr = 2 x (tracheostomos dydis minus 2) (pvz., tracheostomos vamzdelis yra 5 numerio, tai naudojant šią formulę 2x(5-2)= rekomenduojamas 6 Fr siurbimo kateteris) [8].…”
Section: Tėvų žInios Apie Sekreto Išsiurbimą Iš Tracheostomos Vamzdelio Slaugant Vaiką Namuoseunclassified
See 1 more Smart Citation
“…A comprehensive review of literature by Tume and Copnell (2015) .3% respectively, with no significant difference between the two methods (p=0.60). Studies in adults reached similar conclusions; no significant difference was found between the two methods (Lorente et al, 2005;Topeli, Harmanci, Cetinkaya, Akdeniz, & Unal, 2004).…”
Section: Endotracheal Suctioningmentioning
confidence: 95%
“…A prospective study by Owen et al (2016) (Klompas, Branson, et al, 2014). According to Tume and Copnell (2015), a closed suction system should be used after an individual patient assessment is performed. Regardless, the maintaining of aseptic technique while performing ETT suctioning is still advocated as a VAP preventative strategy.…”
Section: Endotracheal Suctioningmentioning
confidence: 99%