2021
DOI: 10.53444/deubefd.815549
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ergenlerin Ebeveyn Duygusal Erişilebilirliği, Benlik Kurgusu ve Bilişsel Esneklik Düzeyleri Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi

Abstract: ÖZErgenlerin sosyal ve duygusal gelişimlerinde ailenin önemli bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bireyin çocukluğunda anne babasıyla kurduğu samimi ve gerçek hislerin karşılıklı olarak ifadesi ebeveyn duygusal erişilebilirliğini temsil etmektedir. Bireyin bilişsel ve fiziksel tüm özelliklerinin tamamıyla ilgili kendi tanımlamaları ve kişiliğine ilişkin değerlendirmeleri onların benlik kurgusunu oluşturur. Yaşam şartlarının sürekli olarak değişiklik göstermesi bireylerin de daha sağlıklı ve mutlu bir hayat … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 37 publications
(19 reference statements)
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…They concluded that boys have higher social appearance anxiety than girls. However, there are studies in the literature showing that girls have a more negative appearance image or appearance anxiety than boys (Makinen et al 2012;Wilkosz et al 2011;Delfabro et al 2011;Chen et al 2010;Aygör, 2010;Kalafat and Kıncal, 2008).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…They concluded that boys have higher social appearance anxiety than girls. However, there are studies in the literature showing that girls have a more negative appearance image or appearance anxiety than boys (Makinen et al 2012;Wilkosz et al 2011;Delfabro et al 2011;Chen et al 2010;Aygör, 2010;Kalafat and Kıncal, 2008).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Anne baba arasındaki disiplin anlayışı birbirine uymadığında ortaya çıkan tutarsız tutum denilebilecek ebeveynlik uygulamaları sonucu, çocuk davranışlarını nasıl yönlendireceğini kestiremez ve davranışlarını bir dengeye oturtamaz . Önceki araştırmalarda ebeveynlik uygulamalarının çocuktaki dışsallaştırma sorunlarını, problem davranışları açıkladığına dair bulgular raporlanmıştır (Kahraman ve Irmak, 2019). Öte yandan öfke kontrol değişkenine dair bulgular incelendiğinde ise annenin otoriter tutumunun tek başına anlamlı etkisi olmadığı, tek başına anlamlı etkinin babanın şımartan izin verici tutumu tarafından sağlandığı görülmektedir (Bknz Tablo 5).…”
Section: Bulgularunclassified