2018
DOI: 10.5336/sportsci.2017-56389
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ergogenic Effects of ß-Alanine Supplementation on Sports

Abstract: Ö ÖZ ZE ET T β-alanin; karaciğerde sentezlenen, esansiyel olmayan bir aminoasittir ve besinsel kaynakları kımızı et, tavuk ve hindi etidir. Yüksek yoğunluklu egzersiz sırasında H+ (hidrojen) iyonlarını tamponlamaya önemli katkıda bulunan karnozinin substratıdır. Bu nedenle β-alanin takviyesiyle artırılan kas karnozin seviyesinin kas tamponlama kapasitesinde dolayısıyla da yorgunluğun geciktirilmesinde rol oynayabileceği düşünülmektedir. Ek olarak, β-alaninin vücut kütlesi üzerinde değişime neden olabileceği bi… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(3 citation statements)
references
References 34 publications
(53 reference statements)
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Karnozinin yüksek yoğunluklu egzersiz performansını iyileştirdiği ve kaslardaki laktik asit düzeylerini düşürerek yorgunluk eşiğini azalttığı bilinmektedir. Bununla birlikte antioksidan etkisi nedeniyle oksitadif stresi azaltarak egzersiz sırası ve sonrasında toparlanmayı kolaylaştırmaktadır [1,5,20,[43][44][45][46].…”
Section: Beta (β) Alaninunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Karnozinin yüksek yoğunluklu egzersiz performansını iyileştirdiği ve kaslardaki laktik asit düzeylerini düşürerek yorgunluk eşiğini azalttığı bilinmektedir. Bununla birlikte antioksidan etkisi nedeniyle oksitadif stresi azaltarak egzersiz sırası ve sonrasında toparlanmayı kolaylaştırmaktadır [1,5,20,[43][44][45][46].…”
Section: Beta (β) Alaninunclassified
“…Ayrıca ciltte kaşıntı veya karıncalanma hissi (parestezi) gibi yan etkilerin gözlemlenebileceği belirtilmiştir. Paresteziden kaçınmak için 3,2-6,4 g/gün dozunun 3-4 saatte bir eşit dozlarda (0,8-1,6 g/kez) alınması önerilmektedir [1,5,20,[43][44][45][46].…”
Section: Beta (β) Alaninunclassified
“…The diversity of Pelophylax frogs has long been underestimated in Turkey, with early reviews considering them a single species, P. ridibundus (Pallas, 1771) [10,11]. This view was challenged in 1992, when Schneider et al showed that most of Turkey was inhabited by a second species, now identified as P. bedriagae (Camerano, 1882), whereas P. ridibundus was restricted to Turkish Thrace [12][13][14].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%