2003
DOI: 10.1046/j.1537-2995.2003.00512.x
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Evaluation of serologic screening of blood donors in India reveals a lack of correlation between anti‐HBc titer and PCR‐amplified HBV DNA

Abstract: Cryptic HBV infection was observed in approximately 25 percent of anti-HBc-only donors. No correlation was established between HBc titers and presence of HBV DNA.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4

Citation Types

4
44
0
4

Year Published

2008
2008
2017
2017

Publication Types

Select...
6
2

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 49 publications
(52 citation statements)
references
References 16 publications
4
44
0
4
Order By: Relevance
“…Ancak anti-HBc IgG reaktif örneklerde değişen oranlarda (%35'e varan) yalancı pozitiflikler de elde edilmektedir. Bu nedenle tarama testi olarak modifiye edilmemiş şekilde antiHBc IgG kullanımı, anti-HBc IgG prevelansının %10'dan yüksek olduğu ülkelerde pratik olmadığı ve ek donör kaybına neden olması nedeniyle önerilme-mektedir (16)(17)(18)(19)(20) .…”
Section: Introductionunclassified
“…Ancak anti-HBc IgG reaktif örneklerde değişen oranlarda (%35'e varan) yalancı pozitiflikler de elde edilmektedir. Bu nedenle tarama testi olarak modifiye edilmemiş şekilde antiHBc IgG kullanımı, anti-HBc IgG prevelansının %10'dan yüksek olduğu ülkelerde pratik olmadığı ve ek donör kaybına neden olması nedeniyle önerilme-mektedir (16)(17)(18)(19)(20) .…”
Section: Introductionunclassified
“…OHB görülme sıklığı, o ülkedeki HBV enfeksiyonunun prevalansı ile yakından ilişkilidir. Ayrıca OHB; hepatoselüler karsinomlu (HCC), kronik Hepatit C virüs (HCV) enfeksiyonu olanlar, antiHBc IgG pozitif vericilerden karaciğer alanlar, antiHBc IgG pozitif kronik HCV enfeksiyonlular, kriptojenik siroz/fibrozis olguları, hemodiyaliz hastaları, intravenöz uyuşturucu kullananlar gibi bazı hasta gruplarında daha sık bildirilmektedir [5,[13][14][15][16][17]. Prevalansı etkileyen önemli bir etmen olarak izole antiHBc IgG pozitifliği görülmektedir.…”
Section: Introductionunclassified
“…Ancak yapılan bazı çalışmalarda ise OHB varlığı ile antiHBc IgG ve antiHBs durumu arasında anlamlı korelasyon bulunamamıştır [19,20]. Literatürde çeşitli ül-kelerden HBsAg negatif, antiHBc IgG pozitif kan donörlerinde %0-%38 oranlarında HBV DNA pozitiflikleri bildirilmiştir [6,8,13,[21][22][23][24]. OHB'nin prevalansını etkileyen önemli bir faktör de, karaciğer hastalığının varlığıdır.…”
Section: Introductionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…'anti-HBc alone' denotes presence of anti-HBc (total) in absence of HBsAg and anti-HBs (antibody to HBsAg). Studies from countries with moderate endemicity of HBV infection reported HBV-DNA in 20-67% of blood donors with 'anti-HBc alone' [2,3]. Rarely donors with antiHBc and anti-HBs were reported with HBV-DNA [3].…”
mentioning
confidence: 99%