2018
DOI: 10.17755/esosder.345757
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Farkli Ülkelerdeki̇ Öğrenci̇leri̇n Bi̇lgi̇-İleti̇şi̇m Teknoloji̇leri̇ne Aşi̇naliklarinin Çeşi̇tli̇ Deği̇şkenlere Göre Siniflama Doğruluklarinin İncelenmesi̇

Abstract: Bu araştırmanın amacı, PISA 2012 uygulamasına katılan farklı matematik yeterlik düzeyindeki Türkiye, Yunanistan, Portekiz ve Şanghay'daki 15 yaş grubu öğrencilerin bilgi iletişim teknolojileri aşinalıklarının; öğrencilerin okul türü, sosyo-ekonomik düzey ve cinsiyetlerine göre sınıflama doğruluklarını incelemektir. Araştırma korelasyonel olarak yürütülmüş olup, araştırma sorularını yanıtlamak için çok değişkenli varyans analizi (MANOVA) ve diskriminant fonksiyon analizi kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına gö… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2021
2021

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 40 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Recently, especially the studies of the relationship between ICT and academic achievement have increased in large-scale international assessments (OECD, 2014b;Skryabin, et al, 2015;Şengül & Demir, 2018). When the studies are reviewed to determine the relationship between ICT-based learning, teaching, and achievement, it has been especially found that there is an inconclusive relationship between ICT and mathematics achievement.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Recently, especially the studies of the relationship between ICT and academic achievement have increased in large-scale international assessments (OECD, 2014b;Skryabin, et al, 2015;Şengül & Demir, 2018). When the studies are reviewed to determine the relationship between ICT-based learning, teaching, and achievement, it has been especially found that there is an inconclusive relationship between ICT and mathematics achievement.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Matematik öğretme ve öğrenme sürecinde bilgisayarların kullanımının önemi yıldan yıla artış göstermekte ve bilgi ve iletişim teknolojilerinin (BİT) matematik başarısını olumlu yönde etkileyeceği düşüncesi ile BİT'e ilişkin ciddi miktarlarda yatırımlar yapılmaktadır (Anderson, 2008;Kim, Kil, & Shin, 2014;Scheuermann & Pedró, 2009). Yapılan yatırımların ve sonuçların hem ulusal hem de uluslararası boyutta PISA (Uluslararası Eğitim Değerlendirme Testi) ve TIMMS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması) gibi uygulamalar ile değerlendirilmesine ve BİT ile akademik başarı arasındaki ilişkiye yönelik çalışmalar hız kazanmaya başlamıştır (OECD, 2014b;Skryabin, Zhang, Liu, & Zhang, 2015;Şengül & Demir, 2018). BİT'e dayalı öğretim ve öğrenme ile başarı arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılan çalışmalardan kesin bir sonucun elde edilemediği ve bu çalışmaların sonuçlarının birbiri ile tutarsız olduğu görülmüştür (Balanskat, Blamire, & Kefala, 2006;Cox & Marshall, 2007;De Witte & Rogge, 2014;Skryabin ve diğerleri, 2015;Trucano, 2005…”
Section: Introductionunclassified