2017
DOI: 10.19160/ijer.337877
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının “Prokaryot-Ökaryot” Konusundaki Bilişsel Yapılarının Belirlenmesi

Abstract: Bu araştırmanın amacı, fen bilgisi öğretmen adaylarının ökaryot ve prokaryot ile ilgili kavramsal bilgilerini belirleyerek bilişsel yapılarını tespit etmektir. Araştırmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veriler toplam 78 fen bilgisi öğretmen adayının katılımıyla toplanmıştır. Verilerin toplanmasında kelime ilişkilendirme testi ve çizmeyazma tekniği bir arada kullanılmıştır. Elde edilen veriler içerik analizine göre düzenlenmiştir. Araştırma sonunda prokaryot kavramına ait veriler 4 kategori, ökaryot k… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
3
0
5

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(8 citation statements)
references
References 14 publications
0
3
0
5
Order By: Relevance
“…The results of their study revealed that pre-service biology teachers mistake protists for bacteria and viruses. In parallel with this finding, Kalayci (2017), who investigated third and fourth-year pre-service science teachers' conceptual knowledge about eukaryotes and prokaryotes using word association test and drawing-writing technique, stated that some preservice science teachers confused protists with the prokaryotes. Bektasli (2018) investigated pre-service science and biology teachers' knowledge level and misconceptions about archaebacteria, bacteria and protista kingdoms.…”
Section: Concept Of Protists and Conceptual Understanding Of Protistsmentioning
confidence: 92%
“…The results of their study revealed that pre-service biology teachers mistake protists for bacteria and viruses. In parallel with this finding, Kalayci (2017), who investigated third and fourth-year pre-service science teachers' conceptual knowledge about eukaryotes and prokaryotes using word association test and drawing-writing technique, stated that some preservice science teachers confused protists with the prokaryotes. Bektasli (2018) investigated pre-service science and biology teachers' knowledge level and misconceptions about archaebacteria, bacteria and protista kingdoms.…”
Section: Concept Of Protists and Conceptual Understanding Of Protistsmentioning
confidence: 92%
“…Nitel araştırmalarının amacı, araştırılan konu ile ilgili kapsamlı ve zengin betimsel veriler sunmaktır. Araştırma sonuçlarının geçerlik ve güvenirliğinin sağlanabilmesi için veriler oldukça ayrıntılı bir şekilde sunulmalıdır (Kalaycı, 2017;Yıldırım & Şimşek, 2006). Bununla beraber nitel betimsel araştırmalar doğasında betimsel olan çalışmalar için kullanılan bir terimdir (Kim vd., 2017) Bu araştırmada öğrencilerin hücre konusundaki bilgi düzeyleri, öğrenci çizimleri ve açık uçlu sorularla belirlenmeye çalışılmıştır.…”
Section: Araştırma Deseni Ve öRneklemunclassified
“…Canlıların yapısal özellikleri dikkate alındığında temel olarak prokaryot ve ökaryot olmak üzere iki farklı hücre tipinden bahsetmek mümkündür. Yapısal özellekler bakımında prokaryotik ve ökaryotik hücreler birbirinden tamamen ayrılsalar bile, bu hücreler temel özellikler bakımından birbirlerine benzemektedirler (Kalaycı, 2017). Bununla beraber, basit yapıda olan prokaryotik hücreler zarla çevrilmiş çekirdek ve organellere sahip değillerdir.…”
Section: Introductionunclassified
See 2 more Smart Citations