2014
DOI: 10.1002/hlca.201400065
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Flavonol Glycosides and Iridoids from Asperula lilaciflora

Abstract: A new flavonol glycoside, quercetin 3‐O‐[6′′′‐O‐3,5‐dihydroxycinnamoyl‐β‐glucopyranosyl‐(1→2)]‐β‐galactopyranoside (named lilacifloroside; 1) and a new iridoid 2 (named asperulogenin), were isolated from the aerial parts of Asperula lilaciflora in addition to eight known secondary metabolites, i.e., quercetin, kaempferol, quercetin 3‐O‐β‐glucopyranosyl‐(1→2)‐β‐galactopyranoside, quercetin 3‐O‐β‐glucopyranosyl‐(1→2)‐arabinopyranoside, asperuloside, deacetylasperulosidic acid, asperulosidic acid methyl ester, an… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2015
2015
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

1
4

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(3 citation statements)
references
References 12 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Fenolik bileşen miktarı 81.5±0.13 (mg/g), bizim sonucumuzdan oldukça yüksek hesaplanmıştır. A. lilaciflora türünün toprak üstü kısımları ile çalışılmış ve yeni bir flavonol glikozit ile iridoid tespit edilmiş ve flavonol glikozitin adı "lilaciflorasit"; iridoid adının ise "asperulojenin" olduğu belirtilmiştir [17]. İridoidler dikotil familyaları için taksonomik değere sahip olup, aynı zamanda bitkilere antioksidan özellik kazandırmaktadır [30].…”
Section: şEkil 12 Hesaplamada Kullanılan Eğri Ve Denklemiunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Fenolik bileşen miktarı 81.5±0.13 (mg/g), bizim sonucumuzdan oldukça yüksek hesaplanmıştır. A. lilaciflora türünün toprak üstü kısımları ile çalışılmış ve yeni bir flavonol glikozit ile iridoid tespit edilmiş ve flavonol glikozitin adı "lilaciflorasit"; iridoid adının ise "asperulojenin" olduğu belirtilmiştir [17]. İridoidler dikotil familyaları için taksonomik değere sahip olup, aynı zamanda bitkilere antioksidan özellik kazandırmaktadır [30].…”
Section: şEkil 12 Hesaplamada Kullanılan Eğri Ve Denklemiunclassified
“…Anadolu'nun güney-doğusunda Şırnak Uludere'den toplanan, Asperula cinsinin bazı türleri arasında yapılan morfolojik inceleme sonucunda A. anatolica M. Ozturk, yeni tür olarak Türkiye Florası'na kazandırılmıştır [16]. A. lilaciflora bitkisinin toprak üstü kısımlarından yeni bir flavonol glikozit (lilasifloroside) ve iridoid (asperulogenin) izole edilmiştir [17]. Endemik A. daphneola O. Schwarz kök ve gövde anatomik kesitlerinde rafit kristalleri tespit edilmiş olup yapıları ayrıntılı açıklanmıştır.…”
Section: Introductionunclassified
“…In our previous study, we reported the isolation of new flavonoid and iridoid glycosides from A . lilaciflora . In the continuation of our researches on the isolation of new bioactive compounds from Asperula species growing in Turkey, we have investigated the secondary metabolites of A .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%