2012
DOI: 10.5012/bkcs.2012.33.8.2675
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Formation of Niobium Oxide Film with Duplex Layers by Galvanostatic Anodization

Abstract: Studies on niobium anodization in the mixture of 1 M H3PO4 and 1 wt % HF at galvanostatic anodization are described here in detail. Interestingly, duplex niobium oxide consisting of thick barrier oxide and correspondingly thick porous oxide was prepared at a constant current density of higher than 0.3 mAcm −2, whereas simple porous type oxide was formed at a current density of lower than 0.3 mAcm −2. In addition, simple barrier or porous type oxide was obtained by galvanostatic anodization at a single electrol… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
2
0
6

Year Published

2013
2013
2021
2021

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(8 citation statements)
references
References 23 publications
0
2
0
6
Order By: Relevance
“…Сталі цього класу застосовуються для газопровідних труб в умовах низьких температур. Перевагою Si-Mn є підвищена ударна в'язкість [4]. Спостерігається також тенденція до зниження вуглецевого еквівалента для поліпшення зварюваності труб.…”
Section: аналіз публікаційunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Сталі цього класу застосовуються для газопровідних труб в умовах низьких температур. Перевагою Si-Mn є підвищена ударна в'язкість [4]. Спостерігається також тенденція до зниження вуглецевого еквівалента для поліпшення зварюваності труб.…”
Section: аналіз публікаційunclassified
“…Тому розробка нових, високоефективних способів впливу на сталеві розплави у вигляді наномодифікування є одним із способів вирішення проблеми підвищення якості та міцності властивостей поширених низьколегованих сталей. У вітчизняній і зарубіжній літературі є відомості про модифікування сталей або легкоплавкими солями, або дефіцитними рідкоземельними лігатурами [4,5]. Роботи з модифікування Si-Mn-сталей нанодисперсними домішками в промислових масштабах відсутні.…”
Section: аналіз публікаційunclassified
“…Сталі цього класу застосовуються для газогінних труб в умовах низьких температур. Перевагою Si-Mn є підвищена ударна в'язкість [4,6]. Відзначається також тенденція до зниження вуглецевого еквівалента для поліпшення зварюваності труб.…”
Section: огляд стану проблемиunclassified
“…Тому розробка нових високоефективних способів впливу на сталеві розплави у вигляді наномодифікування є одним із способів вирішення проблеми підвищення якості та міцності властивостей низьколегованих сталей. У вітчизняній і зарубіжній літературі є відомості про модифікування сталей або легкоплавкими солями, або дефіцитними рідкоземельними лигатурами [4,5]. Роботи по модифікації Si-Mn сталей нанодисперсними добавками в промислових масштабах відсутні.…”
Section: огляд стану проблемиunclassified
“…Previous research showed that the synergy of the processes of the oxide fi lm growth and dissolution implemented during the anodizing of niobium in fl uorine-containing electrolytes also lead to the formation of self-organised nanoporous anodic oxide films [4][5][6][7][8][9][10][11][12][13]. The interest in nanoporous AOFs formed on Nb can be explained by such properties as high specifi c area, good adhesion to the substrate, biocompatibility, antibacterial, and catalytic activity.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%