2012
DOI: 10.5222/ankem.2011.103
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Frequency of Rotavirus in Children with Acute Gastroenteritis

Abstract: ÖZET Anahtar sözcükler: akut gastroenterit, çocuk, immunokromatografi, rotavirüs SUMMARY Frequency of Rotavirus in Children with Acute Gastroenteritis Acute gastroenteritis is one of the most important causes of morbidity and mortality in children. Rotavirus has an important place in the etiology of viral gastroenteritis in infants and children all over the world. This study was aimed to determine the frequency of rotavirus gastroenteritis in pediatric patients admitted to Kayseri Educational and Research Araş… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
5

Citation Types

2
6
0
5

Year Published

2013
2013
2022
2022

Publication Types

Select...
9

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 13 publications
(13 citation statements)
references
References 8 publications
2
6
0
5
Order By: Relevance
“…Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çocukluk çağı AGE'nin büyük kısmından virüsler, az gelişmiş ülkelerde bakteriler sorumludur. Son zamanlarda nedenlerin daha saptanabilir olması nedeniyle viral nedenli AGE sıklığının geliş-mekte olan ülkelerde de artmış olduğu görülmüştür (12)(13)(14)(15)(16)(17) . Beş yaş altındaki çocuklarda sıklık sırasına göre rotavirüsler, enterik adenovirüsler, norovirüs ve kalisivirüsler viral AGE etkeni olarak görülmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çocukluk çağı AGE'nin büyük kısmından virüsler, az gelişmiş ülkelerde bakteriler sorumludur. Son zamanlarda nedenlerin daha saptanabilir olması nedeniyle viral nedenli AGE sıklığının geliş-mekte olan ülkelerde de artmış olduğu görülmüştür (12)(13)(14)(15)(16)(17) . Beş yaş altındaki çocuklarda sıklık sırasına göre rotavirüsler, enterik adenovirüsler, norovirüs ve kalisivirüsler viral AGE etkeni olarak görülmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Yurt dışında yapılan farklı çalışmalarda, viral AGE etkenleri arasında rotavirüs sıklığı %11-71 arasında saptanmıştır (3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)(12)(13)(14)(15)(16)(17)(22)(23)(24) . Ülkemizde yapı-lan çalışmalarda RV'e bağlı AGE sıklığının %9.9-39.8 arasında değiştiği bildirilmiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Çalışmamızda infeksiyonun mevsimler arasındaki dağılımında istatistiksel olarak fark bulunmamakla birlikte Berk ve ark. (5) ile benzer şekilde sonbahar ve kış aylarında diğer mevsimlerden daha fazla sayıda olgu saptandığı görülmektedir. Dünyanın çeşitli yerlerinde de rotavirus çocukluk çağı akut gastroenteritlerinin önemli bir kısmını oluşturmaktadır.…”
Section: Discussionunclassified
“…In various studies done in Turkey, it was reported that rotavirus prevalence rate was 15.5%-53% (6,7,(12)(13)(14)(15)(16)(17)(18)(19)(20). In 18.1% of the stools samples evaluated in our study, rotavirus was found to be positive.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%