2020
DOI: 10.34087/cbusbed.587467
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Gebelikte Prenatal Bağlanma ve Vücut Algısı Arasındaki İlişki ve Etkileyen Faktörler

Abstract: Araştırma, gebelikte prenatal bağlanma ve vücut algısı arasındaki ilişki ve etkileyen faktörleri belirlemek amacıyla yapıldı. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel tipte yapılan araştırma, Temmuz-Aralık 2017 tarihleri arasında Güneydoğu'da bulunan bir ilin kadın doğum ve çocuk hastanesi gebe izlem polikliniğine başvuran 195 gebe ile yürütüldü. Veriler; Tanıtıcı Özellikler Formu, Prenatal Bağlanma Ölçeği (PBE) ve Vücut Algısı Ölçeği (VAÖ) kullanılarak araştırmacılar tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile to… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

2
4
1
9

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 21 publications
(16 citation statements)
references
References 10 publications
2
4
1
9
Order By: Relevance
“…[30] Özkan et al found in their study that the mean PAI scores of women who are 31 years old or above are significantly higher than those who are between 18 and 30 years old. [21] The studies conducted on various sample groups show that there is a correlation between age and prenatal attachment.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…[30] Özkan et al found in their study that the mean PAI scores of women who are 31 years old or above are significantly higher than those who are between 18 and 30 years old. [21] The studies conducted on various sample groups show that there is a correlation between age and prenatal attachment.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…[23] While these two studies are not similar to our study, Özkan et al reported in their study similar to our study that the prenatal attachment level of the pregnant women graduated from primary school was higher than the other pregnant women. [21] The studies conducted show that the educational level affects prenatal attachment differently.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 25 10 Yılmaz ve Beji'de çalışmasında İlköğrenim mezunu ve çalışmayan gebelerin PBE puanının düşük olduğunu belirlemiştir. 13 Başka bir çalışmada da gebelerin eğitim düzeyi ile prenatal bağlanma düzeyi arasında pozitif bir ilişki olduğu belirlenmiştir.…”
Section: İstatistiksel Analiz Yöntemleriunclassified
“…10 Prenatal dönemdeki bağlanma gebeliğe uyumu kolaylaştırmakta ve doğum sonrasına anne bebek ilişkisinde belirleyici rol oynamaktadır. 11 Anne bebek bağlanmasındaki olumlu duygular bebekte öz denetim, sosyalleşme, sağlıklı psikolojik gelişim sağlamaktadır. Bağlanmada yaşanan olumsuz duygular ise bebekte geçici sağlık sorunları, öz denetimde bozulma, duygusal ve davranışsal sorunlara neden olabilmektedir.…”
Section: Introductionunclassified