2018
DOI: 10.18092/ulikidince.349846
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Hi̇sse Senedi̇ Geti̇ri̇leri̇nde Doğrusal Olmayan Di̇nami̇kler: Türki̇ye'den Kanitlar

Abstract: Endeksi günlük kapanış fiyat getirilerinden oluşan veri seti kullanılmıştır. Öncelikle, BDS (1996) testi kullanılarak endeks getirilerindeki doğrusal olmama test edilmiş ve doğrusal olmayan yapının varlığına yönelik kanıt elde edilmiştir. Daha sonra, endekslerin fraktal yapıya sahip olduğu dönüştürülmüş genişlik analizi ile tespit edilmiştir. Son olarak, korelasyon boyutu analizi kullanılarak günlük getirilerin başlangıç durumlarına hassas bağlılık özelliği gösterdikleri görülmüştür. Tüm bulgular bir arada değ… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(1 citation statement)
references
References 24 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…The main research focus of Sülkü and Ürkmez (2018) was examining nonlinear dynamics of Borsa Istanbul index daily returns with a BDS nonlinearity test. They found that daily returns can be forecasted in short-term periods but not predictable in long run.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…The main research focus of Sülkü and Ürkmez (2018) was examining nonlinear dynamics of Borsa Istanbul index daily returns with a BDS nonlinearity test. They found that daily returns can be forecasted in short-term periods but not predictable in long run.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%