2020
DOI: 10.29228/jasss.45881
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Internet and Social Media in Coronavirus Days

Abstract: Bu araştırmada koronavirüs pandemi günlerinde Konya, İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye'nin tarımsal, sanayi ve ekonomik en büyük üç şehri yoğunlukta olmak üzere yaşayanların internet ve sosyal medya kullanımının incelenmesi amaçlanmıştır. Günümüz dünyasında internet ve sosyal medya kişi ve kurumların bilgi paylaşımı ve iletişimini kolaylaştıran en temel unsurların başında gelmektedir. 2020 yılının ilk aylarında başlayan Koronavirüs salgın hastalığı tüm dünya ve Türkiye'yi olumsuz yönde etkilemiştir… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
4
0
3

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(7 citation statements)
references
References 1 publication
0
4
0
3
Order By: Relevance
“…As face-to-face education has been replaced by distant education throughout the pandemic process, it may be concluded that the majority of pre-service teachers utilized the Internet for education and training purposes. For example, as a result of research conducted by Küçüktığlı (2020), in regard to Internet and social media use during the pandemic process, it was determined that one purpose of using the Internet more for those who stayed at home throughout the process was education, and this rate was expressed at 51%.…”
Section: Discussion Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 99%
“…As face-to-face education has been replaced by distant education throughout the pandemic process, it may be concluded that the majority of pre-service teachers utilized the Internet for education and training purposes. For example, as a result of research conducted by Küçüktığlı (2020), in regard to Internet and social media use during the pandemic process, it was determined that one purpose of using the Internet more for those who stayed at home throughout the process was education, and this rate was expressed at 51%.…”
Section: Discussion Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 99%
“…Bu süreçte bireylerin kendilerinin içerik üretebilmeleri ve oluşan kitleleri ile sosyal medya aracılığıyla iletişim kurabilmeleri nedeniyle sosyal medyayı sıklıkla kullanma eğiliminde olduklarını vurgulamışlardır. Küçüktığlı (2020) tarafından koronavirüs sürecinde internet ve sosyal medya kullanımının incelendiği çalışmada, pandemi döneminde sosyal medya kullanımında artış olduğu ve yeni sosyal medya uygulamalarının kullanılmaya başlandığı sonucu ortaya konmuştur.…”
Section: Türki̇ye'de Covid-19 Pandemi̇ Süreci̇ni̇n Sosyal Medya Kulla...unclassified
“…Bunu sırasıyla 136 kişi ile boş zamanları değerlendirmek, 124 kişi ile bilgiye erişim sağlamak ve 120 kişi ile arkadaşlarla iletişimde bulunmak amaçları takip etmektedir. Mevcut çalışmada ulaşılan bu sonuçlar literatürde bazı çalışmaların sonuçlarıyla benzerlik göstermektedir (Günüç, 2009;Diker ve Uçar, 2016;Başoğlu ve Yanar, 2017;Kocaman Karoğlu ve Atasoy, 2018;Küçüktığlı, 2020;Yıldırım ve İpek, 2020;Gao ve ark. 2020;Lin, 2020).…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
“…Nowadays, due to Covid 19, individuals may worry about the conditions of the individuals around them as well as for themselves. During the pandemic process, they use social media to follow the situations of the people around individuals and the developments related to Covid 19 (Çerçi, Canöz and Canöz, 2020;Küçüktığlı, 2020). This situation may cause individuals to display general FoMO behaviors.…”
Section: Extended Abstractmentioning
confidence: 99%
“…Günümüzde Kovid 19'a bağlı olarak bireyler kendilerinin dışında çevresindeki bireylerin durumları için kaygı duyabilmektedirler. Pandemi sürecinde bireylerin çevresindeki kişilerin durumlarını ve Kovid 19'la ilgili gelişmeleri takip etmek için sosyal medyayı kullanmaktadırlar (Çerçi, Canöz ve Canöz, 2020;Küçüktığlı, 2020). Bu durum bireylerin genel GKK davranışlarını göstermelerine neden olabilmektedir.…”
unclassified