2017
DOI: 10.17130/ijmeb.2017icmeb1735657
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

İşyeri̇ Yaralanmalari Üzeri̇nde Güvenli̇k İkli̇mi̇ Ve Güvenli̇k Kültürünün Rolü

Abstract: Güvenlik kavramı, iş yerlerinde yaşanan kazalar sonucu oluşan maddi ve manevi kayıplar sebebiyle sürekli önemini korumaktadır. İşletmeler ihmal, tedbirsizlik, eğitim yetersizliği, bilgisizlik, tecrübesizlik vb. sebeplerle bu konuyla sürekli karşılaşmaktadırlar. Bu çalışmada amaç, güvenlik iklimi ve güvenlik kültürü ile işyeri yaralanmaları arasındaki ilişkileri tespit etmektir. Çalışmanın kapsamı ve sınırlarını Kırıkkale ve Kırşehir illerindeki Döküm sanayinde çalışanlar oluşturmaktadır. Veriler tam yapılandır… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(1 citation statement)
references
References 4 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…Umar, 2015;Jusoh & Panatik, 2016;Al-Zubaidi & İmamoğlu, 2017;Hosny et al, 2017;Boshoff et al, 2017;Lyu et al, 2018;Lee et al, 2019;Changquan et al, 2020;Elmoujaddidi & Bachir, 2020;Saedi & Majid, 2020;Yücebilgiç, 2007;Sadullah & Kanten, 2009;Yorulmaz et al, 2016;Ören & Er, 2016). In addition, some studies have reported a significant relationship between safety climate and exposure to occupational accidents or near-miss incidents (Williamson et al, 1997;Evans et al, 2005;Hahn & Murphy, 2008;Vinodkumar & Bhasi, 2008;Karadal & Merdan, 2017).…”
Section: Theoretical Framework and Hypothesesmentioning
confidence: 99%
“…Umar, 2015;Jusoh & Panatik, 2016;Al-Zubaidi & İmamoğlu, 2017;Hosny et al, 2017;Boshoff et al, 2017;Lyu et al, 2018;Lee et al, 2019;Changquan et al, 2020;Elmoujaddidi & Bachir, 2020;Saedi & Majid, 2020;Yücebilgiç, 2007;Sadullah & Kanten, 2009;Yorulmaz et al, 2016;Ören & Er, 2016). In addition, some studies have reported a significant relationship between safety climate and exposure to occupational accidents or near-miss incidents (Williamson et al, 1997;Evans et al, 2005;Hahn & Murphy, 2008;Vinodkumar & Bhasi, 2008;Karadal & Merdan, 2017).…”
Section: Theoretical Framework and Hypothesesmentioning
confidence: 99%