2022
DOI: 10.26650/sj.2022.42.2.0079
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kemal Tahir Romanlarında Türk Modernleşmesini Okumak: Bir Sınıflama Önerisi

Abstract: ÖzKemal Tahir 1955 yılından başlayarak vefat ettiği 1973 yılına kadar hikâyelerini topladığı bir kitap ve on dört roman yayınlamıştır. Ölümünden sonra ise yazarın notları arasında bulunan beş roman eşi ve yakınları yayınlanmıştır. Yazarın özellikle kendisi tarafından yayınlanan romanları bir bütünsellik içermektedir. Bu durum romanlara ilişkin sınıflandırmalar yapılmasını beraberinde getirmiş ve yazar üzerine yapılan çalışmalarda romanları ile ilgili çeşitli sınıflandırmalar geliştirilmiştir. Bu sınıflandırmal… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
2
1

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(1 citation statement)
references
References 0 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…Studies have reported different rates of prevalence, such as 17-24% in the USA, 18.1% in Sri Lanka, 21% in Italy, 23% in Brazil, 33.3% in Mexico, 35.4% in Ghana, Guinea, Myanmar, and Nigeria, 67.4% in Spain, 75% in Northwest Ethiopia, and 97.4% in Peru (2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10). In Turkey, the reported prevalence is 58.33% (11).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Studies have reported different rates of prevalence, such as 17-24% in the USA, 18.1% in Sri Lanka, 21% in Italy, 23% in Brazil, 33.3% in Mexico, 35.4% in Ghana, Guinea, Myanmar, and Nigeria, 67.4% in Spain, 75% in Northwest Ethiopia, and 97.4% in Peru (2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10). In Turkey, the reported prevalence is 58.33% (11).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%