2015
DOI: 10.18663/tjcl.42209
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Klinik örneklerden izole edilen Acinetobacter baumannii suşlarının in-vitro duyarlılık durumları

Abstract: Amaç: Acinetobacter baumannii pek çok antibiyotiğe karşı direnç gösterdiğinden ve yeni antibiyotiklere karşı hızla direnç geliştirebilmesinden ötürü tedavide zorluk çıkarmaktadır. Hastanede ve özellikle yoğun bakım ünitelerinde tedavisi güçlük gösteren pnömoni, ventilatörle ilişkili pnömoni, üriner infeksiyon, kateter infeksiyonları, kan dolaşım yolu infeksiyonları ve menenjit gibi infeksiyonlara yol açabilir. Bu çalışmada hastanemizde çeşitli klinik örneklerden izole edilen 170 adet Acinetobacter baumannii su… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2018
2018
2021
2021

Publication Types

Select...
6

Relationship

1
5

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(2 citation statements)
references
References 19 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…(13,14). Acinetobacter baumannii ve Pseudomonas aeruginosa'da yıllar içerisinde dikkat çeken bir antibiyotik direnç artışı ve çoğul direnç mevcuttur (15,16). Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Şubat 2017'de yayınladığı yeni antibiyotiklere acilen ihtiyaç duyulan öncelikli patojenler listesinde Acinetobacter baumannii ve Pseudomonas aeruginosa öncelik 1 (kritik) grubunda yer almaktadır (17).…”
Section: Introductionunclassified
“…(13,14). Acinetobacter baumannii ve Pseudomonas aeruginosa'da yıllar içerisinde dikkat çeken bir antibiyotik direnç artışı ve çoğul direnç mevcuttur (15,16). Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Şubat 2017'de yayınladığı yeni antibiyotiklere acilen ihtiyaç duyulan öncelikli patojenler listesinde Acinetobacter baumannii ve Pseudomonas aeruginosa öncelik 1 (kritik) grubunda yer almaktadır (17).…”
Section: Introductionunclassified
“…Gorgun et al [13] conducted a study at a different institution in the same region in 2018 and reported that colistin sensitivity of A. baumannii strains was 82.4%. In the same years, the A. baumannii strains isolated from clinical samples by Savcı et al [14] in Tokat were found to be sensitive to colistin in the first years but 99.4% in the following years. Şay Coşkun in the same city found the colistin sensitivity against these strains to be 99.6% between 2016-2017 [15].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 88%