2021
DOI: 10.25095/mufad.827626
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kurumsal Sosyal Performansa Piyasa Tepkisi: BIST Örneği

Abstract: Bu çalışma ile şirketlerin kurumsal sosyal performanslarının hisse senedi fiyatları ile ölçülen finansal performanslarına yansıyıp yansımadığını tespit etmek hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda Borsa İstanbul'da işlem gören firmaların 2009-2017 yıllarına ait verileri, panel veri yöntemleri ile analiz edilmiştir. Ampirik analizler, şirket büyüklüğü, riski, karlılığı, sektörü gibi faktörler sabit tutulduğunda dahi kurumsal sosyal performans ile hisse senedi fiyatları arasında pozitif ve anlamlı bir ilişki old… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(3 citation statements)
references
References 26 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…This finding is also supported by previous findings in the literature. In studies investigating the effect of ESG activities on financial performance using various time intervals and samples in Turkey, it has been found that the performance of companies that attach more importance to environmental, social, and corporate governance practices has been positively affected by this situation (Düzer and Önce 2019;Ateş, 2021). In addition, studies conducted in various parts of the world have proven that ESG disclosures have a positive effect on firm performance (Semenova et al, 2010;Tarmuji et al, 2016;Yen-Yen, 2019;Ting, 2020;Bahadori et al, 2021).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…This finding is also supported by previous findings in the literature. In studies investigating the effect of ESG activities on financial performance using various time intervals and samples in Turkey, it has been found that the performance of companies that attach more importance to environmental, social, and corporate governance practices has been positively affected by this situation (Düzer and Önce 2019;Ateş, 2021). In addition, studies conducted in various parts of the world have proven that ESG disclosures have a positive effect on firm performance (Semenova et al, 2010;Tarmuji et al, 2016;Yen-Yen, 2019;Ting, 2020;Bahadori et al, 2021).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Bu farklılıkların ESG puanının piyasa değerine etkisi üzerinde yönlendirici rolü olabilir. Alan yazında kurumsal sürdürülebilirlik veya ESG kriterlerini Ohlson (1995) modelinde finansal olmayan 'diğer' bilgiler olarak kullanan çalışmalarda (Lourenço vd., 2012;DeKlerk vd., 2015;Miralles-Quiros vd., 2018;Ateş, 2021) büyüklük ve benzeri firma özellikleri modellerde sıklıkla kontrol değişkeni olarak yer almaktadır. Bu çalışmalardan sadece DeKlerk vd.…”
Section: öRneklem Veri Metodolojiunclassified
“…Bu bulgular, alan yazında yakın zamanda gelişmekte olan piyasalardaki şirketlere ilişkin ampirik olarak benzer hipotezleri test eden çalışmaların (Aboud ve Diab, 2018;Miralles-Quiros vd., 2018;Behl vd., 2021;Wong vd. 2021;Ateş 2021) bulguları ile paralellik göstermektedir. Bu çalışmalarda da gelişmekte olan piyasalarda ESG -finansal performans/firma değeri ilişkisine dair pozitif ilişki bulgusu elde edilmiştir.…”
Section: Değerlendirme Ve Sonuçunclassified