2016
DOI: 10.21566/tbmaed.98917
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

<p align="center">Bazı Arpa (<em>Hordeum vulgare</em> L) Genotiplerinin Trakya Bölgesinde Verim ve Agronomik Özelliklerinin Araştırılması</p>

Abstract: ÖzBu araştırma ıslah çalışmaları sonucu geliştirilen ileri kademe bazı arpa genotiplerinde tane verimi ve bazı agronomik karakterlerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma 2008Araştırma -2009 Investigation of Grain Yield and Agronomic Characters of the Some Barley (Hordeum vulgare L.) Genotypes in Trace Region AbstractThis research was carried out to determination yield and some agronomic traits of the cultivar and advanced lines developed by breeding works. Experiment was set up in 2008-2009 gr… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2017
2017
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 7 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Arpada bitki boyu, yatmaya dayanıklılık, verim ve verim bileşenleri ile kalite üzerinde etkileri bulunan morfolojik bir karakterdir. Tane veriminde ciddi kayıplara sebep olan yatmanın etkisini en aza indirebilmek amacıyla kısa boylu ve sağlam sap yapısına sahip çeşitlerin ıslahı için son yıllarda önemli çalışmalar yürütülmektedir [9]. Islah çalışmalarıyla kısa boylu çeşitler geliştirilmiş olmasına rağmen ülkemiz gibi hayvan yemi açığı olan ülkelerde saman önemli bir katma değere sahip olduğu için genelde geliştirilen çeşitlerde 80-100 cm bitki boyu istenmektedir.…”
Section: Yatma Ve Bitki Boyuunclassified
“…Arpada bitki boyu, yatmaya dayanıklılık, verim ve verim bileşenleri ile kalite üzerinde etkileri bulunan morfolojik bir karakterdir. Tane veriminde ciddi kayıplara sebep olan yatmanın etkisini en aza indirebilmek amacıyla kısa boylu ve sağlam sap yapısına sahip çeşitlerin ıslahı için son yıllarda önemli çalışmalar yürütülmektedir [9]. Islah çalışmalarıyla kısa boylu çeşitler geliştirilmiş olmasına rağmen ülkemiz gibi hayvan yemi açığı olan ülkelerde saman önemli bir katma değere sahip olduğu için genelde geliştirilen çeşitlerde 80-100 cm bitki boyu istenmektedir.…”
Section: Yatma Ve Bitki Boyuunclassified
“…Again, in many studies conducted under rainfed conditions, it was reported that the average PC was determined higher than this study with 12.4% (Doğan et al, 2014;Aydoğan et al, 2016;Sönmez et al, 2020). Many researchers have reported that the amount of PC in the grain may vary according to genotype, environment, and agricultural applications (Fox, 2003;Doğan et al, 2014;Öztürk et al, 2016;Kızılgeçi et al, 2019). PC in malting barley is expected to be between 9 -11.5% (Elgün and Certel, 1987).…”
Section: Protein Content (Pc)mentioning
confidence: 99%