2019
DOI: 10.17943/etku.566739
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Matemati̇k Öğretmen Adaylarinin Mobi̇l Öğrenme Hazirbulunuşluk Düzeyleri̇ni̇n İncelenmesi̇

Abstract: The aim of this research is to determine the readiness levels of pre-service mathematics teachers towards mobile learning. Also, it is aimed to investigate the pre-service mathematics teachers' level of mobile learning readiness in terms of gender, grade level, the efficacy to use mobile technology, the frequency of using mobile technology, the frequency of using mobile technologies in mathematics learning process, and the intention of using mobile technologies in mathematics lessons in the future. Descriptive… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
3
0
9

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(12 citation statements)
references
References 43 publications
0
3
0
9
Order By: Relevance
“…Similarly, Bozkurt et al (2015) concluded that higher education students were the preferred level for samples. In other studies as well, the preferred sample level has been higher education (Açıkgül, 2019;Padmo, Idrus, & Ardiassih, 2019;Kavaklı & Yakın, 2019). Easier access to higher education students Learning fields of the studies differed.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Similarly, Bozkurt et al (2015) concluded that higher education students were the preferred level for samples. In other studies as well, the preferred sample level has been higher education (Açıkgül, 2019;Padmo, Idrus, & Ardiassih, 2019;Kavaklı & Yakın, 2019). Easier access to higher education students Learning fields of the studies differed.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Öğretmenlerin ve eğitmenlerin de mutlaka öğrencilerin değişimine ve gelişimine ayak uydurmalarının da önemli olduğu düşünülmektedir. Kullanımı oldukça artan ve yaygınlaşan mobil cihazlara ve uygulamalara rağmen öğretmenlerin mobil öğrenmeye yönelik algıları istenilen düzeyde değildir (Açıkgül 2019;Baran 2014). Ayrıca Özbay ve Canbazoğlu Bilici (2020) fen bilimleri öğretmenlerinin mobil uygulama kullanma düzeylerini araştırdıkları çalışmalarında fen odaklı uygulama kategorilerinden kimya uygulamalarını hiç kullanmadıklarını belirten öğretmenlerin yüzdesi %47,5 olarak belirlenmiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Bu bulgu ile paralel Ģekilde akıllı telefonu olan öğrencilerin tutumları, olmayanlara göre daha yüksek bulunmuĢtur (Vural, 2020). Bu bulguların aksine üniversite öğrencilerinin mobil öğrenmeye karĢı hazırbulunuĢluk düzeyleri ile cinsiyet değiĢkeni arasında anlamlı farkın bulunmadığı çalıĢmalar literatürde (Açıkgül, 2019;Elçiçek ve Bahçeci, 2015;Gökbulut, 2021) yer almaktadır.…”
Section: Tartiġma Sonuçlar Ve öNerġlerunclassified
“…AraĢtırmaya katılan lise öğrencileri, Z kuĢağı olarak tanımlanan teknoloji ile iç içe doğup büyüyen nesil olması nedeniyle teknoloji kullanım ve mobil öğrenmeye karĢı hazırbulunuĢluk düzeyleri arasında anlamlı bir fark çıkmamıĢ olabilir. AraĢtırma bulgusunu destekler yönde üniversite öğrencileri ile yapılan çalıĢmalarda öğrencilerinin mobil öğrenmeye karĢı hazırbulunuĢluk düzeyleri ile öğrenim gördükleri sınıf değiĢkeni arasında anlamlı farkın bulunmadığı çalıĢmalar literatürde yer almaktadır (Açıkgül, 2019;Elçiçek & Bahçeci, 2015;Gökbulut, 2021;Yeter, 2019). Bu bulguların aksine Açıkgül (2019), üniversite öğrencilerinin teknoloji kullanım düzeyleri arttıkça mobil öğrenmeye karĢı hazırbulunuĢluk düzeylerinin de arttığını, Çetin, ÇalıĢkan & Menzi (2012), üniversite öğrencilerinin sınıf seviyesi artıkça teknolojik yeterliklerinin de arttığını belirtmektedir.…”
Section: Tartiġma Sonuçlar Ve öNerġlerunclassified