2018
DOI: 10.29109/http-gujsc-gazi-edu-tr.319383
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Metal Şekillendirme Proseslerinde Sac Açınım Geometrisinin Sonlu Elemanlar Yöntemi ile Geliştirilmesi

Abstract: Makale Bilgisi ÖzAğırlık/dayanım avantajlarından dolayı sac metal malzemeler bir çok endüstriyel uygulamada tercih edilmektedir. Proses tasarımı, sac metal şekillendirme yöntemleri açısından oldukça kritik bir adımdır. Sac açınım geometrisinin belirlenmesi proses tasarımı açısından oldukça önemlidir. Optimum açınım geometrisinin belirlenmesi ile malzeme fire miktarları önemli oranlarda azaltılabilmektedir. Bu çalışmada kare çekme prosesi için, alüminyum 5754 alaşımı kullanılarak proses parametrelerini ve ürün … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
3
1

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(4 citation statements)
references
References 13 publications
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…Measurements were carried out on 3 sections and 9 points in total (Fig. [12][13]. Upon the completion of simulations, after the part was formed as seen in Fig.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Measurements were carried out on 3 sections and 9 points in total (Fig. [12][13]. Upon the completion of simulations, after the part was formed as seen in Fig.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Experimental design was made by selecting parameters of element formulation, number of integration points, blank holder force and friction coe cients. Simulations performed with the new parameters obtained, showed that springback reduced [12].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 92%
“…Cezalı Katı Eş Yönlü Malzeme (Solid Isotropic Material with Penalization, SIMP) [7] yöntemi günümüzde en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden birisidir. Bu yöntemde daha önceden sonlu elemanlara ayrılmış olan parçanın elemanlar bazında ne kadar yoğunluğa sahip olması gerektiği literatürde sıklıkla kullanılan Sonlu Elemanlar Analizi (Finite Element Analysis, FEA) [8] sonucunda belirlenmektedir. Ceza katsayısının 1'den büyük olmasıyla birlikte düşük yoğunluğa sahip olan elemanlar birkaç yineleme sonrasında 0 yoğunluğuna sahip olmaktadır.…”
Section: İlgi̇li̇ Li̇teratür (Related Literature)unclassified
“…Die design and production stages have a significant impact on final product properties. For this reason, design and production stages need to be planned and followed with great attention [5,6].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%