2014
DOI: 10.14527/kuey.2014.009
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Okul Yöneticilerinin Sosyal İletişim Becerileri ile Öğretmenlerin Motivasyon Düzeyleri Arasındaki İlişki [doi: 10.14527/kuey.2014.009]

Abstract: Bu araştırmada, ortaokullarda görev yapan okul yöneticilerinin sosyal iletişim becerileri ile branş öğretmenlerinin motivasyon düzeyi arasındaki ilişki düzeyinin, öğretmenlerin cinsiyet, branş ve mesleki kıdem değişkenlerine göre tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırma, ilişkisel tarama modelinde nicel bir çalışmadır. Araştırmanın evreni, Sivas Merkez ilçedeki ortaokullarda görev yapan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branşlarındaki toplam 531 öğretmenden oluşmaktadır. Araştır… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
6
0
10

Year Published

2018
2018
2022
2022

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 30 publications
(16 citation statements)
references
References 1 publication
(1 reference statement)
0
6
0
10
Order By: Relevance
“…Akman, ( 2018), Thoonen et al's (2011) research suggests that leadership skills of school principals positively influence teachers' job motivation. The findings of Öztürk & Dündar, (2003), Doğan & Koçak, (2014) and Yaman et al, (2010) reveal the importance of courtesy in the communication.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 94%
“…Akman, ( 2018), Thoonen et al's (2011) research suggests that leadership skills of school principals positively influence teachers' job motivation. The findings of Öztürk & Dündar, (2003), Doğan & Koçak, (2014) and Yaman et al, (2010) reveal the importance of courtesy in the communication.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 94%
“…The findings of the study observed these factors effect it positively. The findings of Öztürk & Dündar, ( 2003), Doğan & Koçak, (2014) and Yaman et al, (2010) found communication effects the motivation of the teachers towards the profession. Effective communication channels in the school environment direct the teachers for reaching the goals of the institute and as a result, the teachers become motivated professionals.reveal the importance of courtesy in the communication.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 93%
“…Karar verici konumundaki okul yöneticilerinin karar verme ve iletişim süreçlerine ilişkin süreçleri yürütürken, sürece diğer çalışanları da katmasını sağlayacak yapılar yasal olarak oluşturulmalı ve örgütsel adalet algısını olumsuz yönde etkileyebilecek olan yöneticilerin keyfi karar vermelerini önleyici mekanizmalar geliştirilmelidir (Titrek, 2009). Okulları yönetebilmek için okul yöneticilerinin etkili iletişim becerilerine sahip olmaları ve etkin kullanmaları çağdaş yönetim sürecinde zorunluluk olarak görülmüştür (Doğan ve Koçak, 2014).…”
Section: E-internationalunclassified