2019
DOI: 10.17130/ijmeb.2019456405
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Pozi̇ti̇f Örgütsel Davraniş Yaklaşimiyla İşyeri̇ Arkadaşliği Ve İşe Adanma İli̇şki̇si̇: Sağlik Çalişanlari Üzeri̇ne Bi̇r Araştirma

Abstract: Örgüt içerisinde yer alan bireylerin eylemlerini pozitif yönde etkileyecek olan fikirleri ortaya koymaya çalışan kavramlardan işyeri arkadaşlığı ve işe adanma kavramları çalışma kapsamında yer almaktadır. Araştırmanın amacı, sağlık personelinin işyeri arkadaşlığı algısı ve işe adanmışlık düzeyleri arasındaki ilişkinin anlamlılığının incelenmesidir. Bu amaçla araştırmaya Ankara ilinde Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi'nde görev alan 300 sağlık personeli katılmıştır. Araştırma sonucunda sağlık personelini… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

1
0
0
5

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 14 publications
(6 citation statements)
references
References 0 publications
1
0
0
5
Order By: Relevance
“…It was revealed that there were no differences between the perceptions of school psychological counselors about workplace friendship based on the gender variable. Similar to this finding, certain studies in the literature reported no differences between workplace friendship scores based on gender (Berman et al, 2002;Bozanoğlu, 2020;Karaköy, 2019;Sias et al, 2003;Şahinbaş & Erigüç, 2019), while others reported differences between workplace friendship scores based on gender (Bader et al, 2013;Song, 2006). Song (2006) reported that workplace friendship levels of public servants differed based on gender and indicated that the perceptions of males were more positive when compared to females.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 66%
“…It was revealed that there were no differences between the perceptions of school psychological counselors about workplace friendship based on the gender variable. Similar to this finding, certain studies in the literature reported no differences between workplace friendship scores based on gender (Berman et al, 2002;Bozanoğlu, 2020;Karaköy, 2019;Sias et al, 2003;Şahinbaş & Erigüç, 2019), while others reported differences between workplace friendship scores based on gender (Bader et al, 2013;Song, 2006). Song (2006) reported that workplace friendship levels of public servants differed based on gender and indicated that the perceptions of males were more positive when compared to females.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 66%
“…Dolayısıyla pozitif psikolojinin insan yaşamının her alanında olumlu bir etkiye sahip olduğu Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi, Yıl: 2022, Cilt: 13, Sayı: 33, 204-220. ISSN: 1308-9552 Süleyman Demirel University Visionary Journal, Year: 2022 söylenebilmektedir (Şahinbaş ve Erigüç, 2019(Şahinbaş ve Erigüç, , s. 1203. Psikolojideki pozitif yaklaşım, insan kaynakları yönetimini de etkileyerek, pozitif psikolojik sermaye kavramının ortaya çıkmasına sebep olmuştur (Akçay, 2011, s. 77).…”
Section: Pozitif Psikolojik Sermayeunclassified
“…Genel anlamda çalışanın kuruma ve kurumun değerlerine karşı sergilediği tutumların bütününü (Robinson Perryman ve Hayday, 2004, s. 15;Martin, 2020, s. 25) ifade eden angaje olma kavramının İngilizce akademik yazında "work engagement" olarak kullanılan biçiminin Türkçede farklı sözcüklerle nitelenmesi, yaşanan tanım karmaşasının yanına, ifade karmaşası da getirmiştir. Türkçede "işe cezp olma" (Özer, Saygılı ve Uğurluoğlu, 2015), "işe angaje olma" (Markos ve Sridevi, 2010;Özkalp ve Meydan, 2015), "çalışmaya tutkunluk" (Turgut, 2011;Polat, Tuysuz ve Yener, 2018), "işe bağlanma" (Keser ve Yılmaz, 2015), "işle bütünleşme" (Ardıç ve Polatçı, 2009), "işe adanma" (Şahinbaş ve Erigüç, 2019),"işe gönülden adanma" (Bal, 2009;Taştan, 2014), "işe kapılma" (Öner, 2008), "işe tutulma" (Robbins ve Judge, 2019) vb. sözcük gruplarıyla nitelenen "work engagement" yerine bu çalışmada işe "angaje olmak" kavramı tercih edilmiştir.…”
Section: İşe Angaje Olmaunclassified