2020
DOI: 10.7827/turkishstudies.43780
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Primary School Teachers, Primary School Students and Parents' Views on Distance Education Activities Implemented During the Covid-19 Isolation Period

Abstract: This study was conducted to get the views of primary school teachers, primary school students and their parents about distance education activities implemented during the covid-19 isolation period. Phenemology pattern was used in the study. A total of 39 people, including 13 primary school students, parents and primary school teachers from the Maçka district of Trabzon province, were included in the study. Data obtained through semi-structured interviews were analyzed by descriptive analysis. This research was… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
5
0
8

Year Published

2021
2021
2022
2022

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 46 publications
(17 citation statements)
references
References 46 publications
0
5
0
8
Order By: Relevance
“…Son olarak, acil uzaktan eğitiminin devamında ortaya çıkabilecek bir uzaktan eğitim modelinin kalıcı duruma dönüşmesiyle, ilkokuma yazma öğretiminin daha etkili ilerlemesi adına yapılması gerekenlerin ne olduğunu sorduğumuz birinci sınıf öğretmenlerimize göre zengin bir yazılım altyapısına sahip olmak, güçlü bir internet altyapısı ve teknolojik araç zenginliği, eğitim-öğretim faaliyetlerini güçlendirmek adına aile eğitimine önem verilmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması, güncel bir program içeriğinin hazırlanması, sınıf kontenjanlarının düşürülerek katılımın artırılması, yeni ders saati planlamalarının yapılması, gerektiği yerde yüz yüze telafi programlarının oluşturulması ve ne olursa olsun normalleşme sürecinin hızlandırılması gerekmektedir. Ortaya çıkan bu ani durum karşısında, eğitim-öğretimin aksamaması hızla araştırmalar yapan bilim insanlarının bulgularını incelediğimiz zaman da benzer beklentilerle karşılaşmaktayız (Arslan ve Şumuer, 2020;Bakioğlu ve Çevik, 2020;Bozkurt 2020a;Bozkurt 2020b;Can, 2020;Daniel, 2020;Demir ve Özdaş, 2020;Duman, 2020;Eken vd., 2020;Günbaş ve Gözüküçük, 2020;Kalaç, Telli ve Erönal, 2020;Kantos, 2020;Keleş, Atay ve Karanfil, 2020;Korkmaz ve Toraman, 2020;Kurnaz vd., 2020;Külekçi-Akyavuz ve Çetin, 2020;Sarı ve Nayır, 2020;Yıldız ve Akar-Vural, 2020;Yurtbakan ve Akyıldız, 2020). Talepler ve alanyazında ortaya çıkan benzer beklentiler doğrultusunda gerekli yetkili birimler ilgili adımları atmalı, eğitim-öğretim faaliyetlerinin zarar görmeden devam etmesini temin etmelidirler.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Son olarak, acil uzaktan eğitiminin devamında ortaya çıkabilecek bir uzaktan eğitim modelinin kalıcı duruma dönüşmesiyle, ilkokuma yazma öğretiminin daha etkili ilerlemesi adına yapılması gerekenlerin ne olduğunu sorduğumuz birinci sınıf öğretmenlerimize göre zengin bir yazılım altyapısına sahip olmak, güçlü bir internet altyapısı ve teknolojik araç zenginliği, eğitim-öğretim faaliyetlerini güçlendirmek adına aile eğitimine önem verilmesi, fırsat eşitliğinin sağlanması, güncel bir program içeriğinin hazırlanması, sınıf kontenjanlarının düşürülerek katılımın artırılması, yeni ders saati planlamalarının yapılması, gerektiği yerde yüz yüze telafi programlarının oluşturulması ve ne olursa olsun normalleşme sürecinin hızlandırılması gerekmektedir. Ortaya çıkan bu ani durum karşısında, eğitim-öğretimin aksamaması hızla araştırmalar yapan bilim insanlarının bulgularını incelediğimiz zaman da benzer beklentilerle karşılaşmaktayız (Arslan ve Şumuer, 2020;Bakioğlu ve Çevik, 2020;Bozkurt 2020a;Bozkurt 2020b;Can, 2020;Daniel, 2020;Demir ve Özdaş, 2020;Duman, 2020;Eken vd., 2020;Günbaş ve Gözüküçük, 2020;Kalaç, Telli ve Erönal, 2020;Kantos, 2020;Keleş, Atay ve Karanfil, 2020;Korkmaz ve Toraman, 2020;Kurnaz vd., 2020;Külekçi-Akyavuz ve Çetin, 2020;Sarı ve Nayır, 2020;Yıldız ve Akar-Vural, 2020;Yurtbakan ve Akyıldız, 2020). Talepler ve alanyazında ortaya çıkan benzer beklentiler doğrultusunda gerekli yetkili birimler ilgili adımları atmalı, eğitim-öğretim faaliyetlerinin zarar görmeden devam etmesini temin etmelidirler.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…Upon investigation of the studies conducted on primary-school teachers during the COVID-19 pandemic, we discovered that teachers complained about problems related to Internet-connection, a lack of objective assessment criteria, the inability to know for sure whether students were or were not learning, the inability to go into greater depth on specific topics, the inability to conduct entertaining activities, the inability to account for individual differences, and passive students who only listened to the teacher during online classes (Fauzi & Khusuma, 2020;Yurtbakan & Akyıldız, 2020). After considering the problems faced by primary-school teachers, we concluded it to be necessary to inquire into the particular difficulties faced by first-grade classroom teachers during the COVID-19 pandemic.…”
Section: Extended Abstract Introductionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…During the Covid-19 epidemic period, it is seen that the studies on primary school teachers during the distance education process (Ertan Kantos, 2020; Duban and Şen, 2020;Yurtbakan and Akyıldız, 2020;Sönmez, Yıldırım and Çetinkaya, 2020;Fidan, 2020) are limited. In addition, it was observed that studies conducted with primary school teachers did not correlate with any courses taught during the primary school period.…”
Section: Extended Abstractmentioning
confidence: 99%
“…Nitekim Ertan Kantos (2020) ilkokul öğrencilerinin somut işlemler dönemde olmaları ve kendi öğretmenlerinin ders anlatımlarına alışık olmaları, kendi başlarına ders çalışabilme disiplinine sahip olmamaları gibi sebeplerden dolayı farklı olumsuzluklarla karşılaşma ihtimalleri daha yüksek olduğunu dolayısıyla sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitimde öğrencileri için neler yaptıkları ya da neler yapamadıkları büyük önem kazandığını böylece sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim sürecinde öğrencileri için yüz yüze eğitimden daha fazla bir çaba içerisinde olmalarını da gerekli kıldığını ifade etmiştir. Covid-19 salgın döneminde uzaktan eğitim sürecinde sınıf öğretmenleriyle ilgili yapılan çalışmaların (Ertan Kantos, 2020;Duban ve Şen, 2020;Yurtbakan ve Akyıldız, 2020;Sönmez, Yıldırım ve Çetinkaya, 2020;Fidan, 2020) olduğu görülmektedir. Ancak sınıf öğretmenleriyle yapılan çalışmaların ilkokul döneminde okutulan herhangi bir dersle ilişkili yapılmadığı görülmüştür.…”
unclassified