2018
DOI: 10.15406/jteft.2018.04.00146
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Process intensification of fluorocarbon-free and fluorocarbon-based water repellent finishes on cotton knit fabrics

Abstract: The capabilities of the fluorocarbon-free alkyl urethane based resin, was analyzed on cotton fabric. In this study, both single jersey and double jersey knit structured fabrics were taken to evaluate the performance of different water repellent finishes on fabrics properties. The performance of the fluorocarbon-free alkyl urethane based resin and fluorocarbon based water repellent chemicals were evaluated and compared at different formulations. The effectiveness of water repellency of the finished fabrics were… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3

Citation Types

0
2
0
1

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
3
1

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 10 publications
0
2
0
1
Order By: Relevance
“…Çalışma kapsamında incelenen literatür çalışmalarına bakıldığında florlu organik bileşiklerin insan ve çevreye olan zararından dolayı farklı materyaller üzerinde çalışmalar yapıldığı görülmüştür. Stearik asit, kireçtaşı ve elastomerlerden polimer membranlar ile yapılan kaplama ile su iticilik özelliği kazandırılan kumaşların üretildiği [3], kumaşların çok ince nanoparçacık içeren filmlerle kaplanarak kumaşın hidrofobik özelliklerinin iyileştirildiği [4], sprey kaplamayla uygulanabilen hidrofobik SiO2 nanoparçacıklarından flor içermeyen süperhidrofobik bir kaplamanın gerçekleştirildiği [5], florokarbon içermeyen alkil üretan bazlı reçinenin yeteneklerinin pamuklu kumaş üzerinde etkilerinin incelendiği [6], uzun zincirli biyobazlı bir yağ asidi olan stearik asit, bir katalizör varlığında biyo bazlı bir çapraz bağlayıcı sitrik asit ile polimerize edilen yapıların incelendiği [7] çalışmalar mevcuttur. Yapılan patent araştırmasına bakıldığında ise poliüretan gibi farklı polimerlerin çeşitli bileşenler kullanılarak elde edilen yeni su itici kimyasallar ve reçinelerin farklı formasyonlarda oluşturulmasıyla su iticilik özelliğini flor-free olarak kumaşa kazandıran alternatif materyallerin üzerinde çalışıldığı gözlenmiştir [8][9] [10].…”
Section: Introductionunclassified
“…Çalışma kapsamında incelenen literatür çalışmalarına bakıldığında florlu organik bileşiklerin insan ve çevreye olan zararından dolayı farklı materyaller üzerinde çalışmalar yapıldığı görülmüştür. Stearik asit, kireçtaşı ve elastomerlerden polimer membranlar ile yapılan kaplama ile su iticilik özelliği kazandırılan kumaşların üretildiği [3], kumaşların çok ince nanoparçacık içeren filmlerle kaplanarak kumaşın hidrofobik özelliklerinin iyileştirildiği [4], sprey kaplamayla uygulanabilen hidrofobik SiO2 nanoparçacıklarından flor içermeyen süperhidrofobik bir kaplamanın gerçekleştirildiği [5], florokarbon içermeyen alkil üretan bazlı reçinenin yeteneklerinin pamuklu kumaş üzerinde etkilerinin incelendiği [6], uzun zincirli biyobazlı bir yağ asidi olan stearik asit, bir katalizör varlığında biyo bazlı bir çapraz bağlayıcı sitrik asit ile polimerize edilen yapıların incelendiği [7] çalışmalar mevcuttur. Yapılan patent araştırmasına bakıldığında ise poliüretan gibi farklı polimerlerin çeşitli bileşenler kullanılarak elde edilen yeni su itici kimyasallar ve reçinelerin farklı formasyonlarda oluşturulmasıyla su iticilik özelliğini flor-free olarak kumaşa kazandıran alternatif materyallerin üzerinde çalışıldığı gözlenmiştir [8][9] [10].…”
Section: Introductionunclassified
“…Nowadays, the compact-spun yarns are becoming more required due to their special yarn characteristics. Water repellency became one of the major points of interest for protective clothing such as apparel, home, and technical textiles [6].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…It has been reported that various types of fluorochemicals that are used for textile finishing, mainly used to impart water repellency along with oil repellency particularly to impart water repellency to cotton fibers [3][4][5][6][7][8][9][10][11][12]. There are some conflicting reports as to the most effective fluorochemical (FC) based water repellent consisting of per-fluorinated carbon backbone chains including perfluoro groups.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%