2010
DOI: 10.1007/s10447-010-9106-0
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Psychological Help-Seeking Attitudes and Barriers to Help-Seeking in Young People in Turkey

Abstract: This qualitative research sought to understand the needs of Turkish university students related to adjustment to university, the sources they seek help from, their attitudes about and barriers to psychological help-seeking. Data analysis of interview transcriptions from 15 undergraduates identified several themes. Interpersonal problems, difficulties with staff and authority and future concerns were the most frequent issues. Students preferred informal sources of help in dealing with problems and in the main d… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

2
24
0
6

Year Published

2013
2013
2024
2024

Publication Types

Select...
9

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 32 publications
(32 citation statements)
references
References 41 publications
2
24
0
6
Order By: Relevance
“…Dolayısıyla, üniversite yaşamının üniversite öğrencileri için pek çok gelişimsel görev ve sorunla baş edilmesi gereken bir dönem olduğu açıktır. Bu konuda yapılan araştırmalar incelendiğinde, üniversite öğrencilerinin söz konusu sorunlarla baş edilebilmek için kimi zaman aile, arkadaş ve öğretmen gibi profesyonel olmayan yardım kaynaklarından kimi zaman da psikiyatrist, klinik psikolog ve psikolojik danışman gibi profesyonel psikolojik yardım veren kaynaklardan psikolojik yardım aldıkları görülmektedir (Topkaya ve Meydan, 2013;Erkan, Özbay, Cihangir-Çankaya ve Terzi, 2012a;Koydemir, Erel, Yumurtacı ve Şahin, 2010;Rickwood, Deane ve Wilson, 2007;Demir ve Koydemir, 2005;Rickwood, Deane, Wilson ve Ciarrochi, 2005).…”
Section: Introductionunclassified
“…Dolayısıyla, üniversite yaşamının üniversite öğrencileri için pek çok gelişimsel görev ve sorunla baş edilmesi gereken bir dönem olduğu açıktır. Bu konuda yapılan araştırmalar incelendiğinde, üniversite öğrencilerinin söz konusu sorunlarla baş edilebilmek için kimi zaman aile, arkadaş ve öğretmen gibi profesyonel olmayan yardım kaynaklarından kimi zaman da psikiyatrist, klinik psikolog ve psikolojik danışman gibi profesyonel psikolojik yardım veren kaynaklardan psikolojik yardım aldıkları görülmektedir (Topkaya ve Meydan, 2013;Erkan, Özbay, Cihangir-Çankaya ve Terzi, 2012a;Koydemir, Erel, Yumurtacı ve Şahin, 2010;Rickwood, Deane ve Wilson, 2007;Demir ve Koydemir, 2005;Rickwood, Deane, Wilson ve Ciarrochi, 2005).…”
Section: Introductionunclassified
“…Mental health concerns in Turkey have been reported to affect between 12% and 20% of the population (Erol, Kılıç, Ulusoy, Keçeci, & Şimşek, ; Kılıç, ; Küey, Üstün, & Güleç, ). Despite these statistics, counseling services are often viewed as intended only for the treatment of severe issues; consequently, Turkish individuals often either avoid counseling services or delay seeking treatment for extended periods of time (Çuhadaroğlu & Yazıcı, ; Kılınç & Granello, ; Koydemir & Demir, ; Koydemir, Erel, Yumurtacı, & Şahin, ; Yerin‐Güneri, Aydın, & Skovholt, ). In fact, Erol et al () found that less than 14% of those experiencing a mental health concern sought the use of counseling services over a 12‐month period.…”
mentioning
confidence: 99%
“…Yapılan araştırmalar ruh sağlığı sorunlarının yarısından fazlasının 24 yaşından önce başladığını göstermektedir (Kessler et al, 2007;Wang et al, 2005). Benzer şekilde, araştırmalar üniversite öğrencilerinin üniversite yaşamına girmesiyle birlikte, ruh sağlığını olumsuz etkileyebilecek birçok farklı etmene maruz kaldığını ve akademik, duygusal, ekonomik ve sosyal alanlarda bazı problemler yaşadığını göstermektedir (Koydemir, Erel, Yumurtacı, & Şahin, 2010;Topkaya & Meydan, 2013). Araştırmalar aynı zamanda, bu ruh sağlığı problemleri tedavi edilmediğinde, eğitsel kazanımlar (Mojtabai et al, 2015), akademik başarı (Keyes et al, 2015), okul bırakma (Melkevik, Nilsen, Evensen, Reneflot & Mykletun, 2016), sosyal ilişkilerde bozulmalar (Idstad et al, 2015), madde kötüye kullanımı (Weitzman, 2004), iş gücü piyasasında ekonomik kayıplar (Banerjee, Chatterji & Lahiri, 2015) gibi istenmeyen bazı psikolojik, sosyal ve ekonomik sonuçları doğurabileceğini göstermektedir.…”
Section: Araştırma öRneklemiunclassified